8 °C

Глобиха шофьор от Смолян за липса на винетка, от АПИ твърдят, че нямал перфорация на стикера

  На тотално разминаване на фактите и официално прессъобщение от АПИ, както и неправомерен акт на изряден шофьор, се натъкна СмолянБГвести.

  На 9 април  2019г в онлайн медията actualno.com е публикуван материал за неправомерно съставен акт на шофьор на автомобил, превозващ пациенти на хемодиализа от Мадан до Отделението в Смолян.  На 10 април 2019г, като опровержение на въпросната публикация, от пресцентъра на АПИ изпратиха официален имейл до смолянските медии, включително и до СмолянБГвести, в който се твърди, че:

  „инспектори от Националното тол управление са извършили проверка на медицински автомобил, който не е регистриран като ППС със специален режим и следователно не е освободен от пътна такса-винетка. Провереният автомобил е имал залепена хартиена винетка на предното стъкло на автомобила, която обаче се счита за невалидна, тъй като не е била перфорирана.“

  В официалния имейл се казва още, че съгласно чл. 16 от Наредбата за условията и реда за събиране на таксите за ползване на пътната инфраструктура по Закона за пътищата „валидизацията“ представлява маркировката, направена с механично устройство на предвидените за това места, в съответствие с годината, месеца и датата, от която стартира валидността на винетката“. На шофьора е съставен акт за установяване на административно нарушение, за което според Закона се предвижда наказание с глоба от 300 лева.  

  От документите на глобения водач обаче става ясно, че винетката е валидна, защото на нея има перфорация на всички нужни места,  срокът й изтича на 29 май 2019г и до тогава тя е напълно редовна.

  Това води до два логични извода: че на шофьора е съставен неправомерен акт, а от пресцентъра са изпратили официално съобщение, което не отговаря на истината-тоест е откровена лъжа.

  Припомняме фактите: ТОЛ-полицията спира водача близо до Смолян на 6 април 2019г., на предното стъкло на автомобила, регистриран като медицински, има винетка, а от снимката става ясно, че тя е перфорирана където трябва и валидна до изтичане на срока й. На инспекторите е представена и касовата бележка от 29-ти май 2018 година за годишна винетка на стойност 97 лв. В касовата бележка е вписан и регистрационния номер на автомобила, както и получателя на парите за винетката – Агенция "Пътна Инфраструктура" – София.

  Въпреки че бил изряден, водачът е получил акт, а пациентите с голямо закъснение са превозени до болницата в Смолян за хемодиализа, за която има предварителен график по часове за всеки пациент.

  СмолянБГвести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 22.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Започнатото през седмицата ще бъде приключено и ще можете спокойно да планирате предстоящите свободни дни. Занимания, възстановяващи здравето, грижи за външността и предпочитани релаксиращи процедури ще направят деня ви по-приятен. Обновете гардероба си с желана дреха, подарете си пътуване или друго развлечение, носещо ви настроение.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви днес ще бъде свързана с множество срещи и контакти, но вие се чувствате чудесно сред хора и се справяте отлично със задачите си. Имате възможност да се запознаете с нещо ново, което със сигурност ще ви заинтригува. Възможно е дори да отделите част от времето си за придобиването на допълнителна квалификация.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Съобразете се с желанията на близките си и организирайте заедно изпълнението им. Това ще ви позволи да изпълните поетите ангажименти и не пренебрегвате семейството си. С интелигентното си присъствие печелите доверието на партньорите си, а с налаганите от вас идеи ще направите работата ви по-ефективна.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Проявете гъвкавост, като насърчите и направлявате желанието на някого да ви подкрепя. Взаимните ви действия ще доведат до желана реализация, независимо от трудностите, с които ще се преборите заедно. Постигнатото ще ви обнадежди и ще планирате бъдещ проект, финансирането на който ще бъде осигурено.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Настроението може и да не е от най-лъчезарните днес, но затова пък сте толкова съсредоточени в работата си, че едва ли някой е в състояние да ви откъсне за дълго от нея. Това може би е породено от стремежа ви да докажете на самите себе си, че можете да се справяте със задълженията си.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Настроението ви може да бъде помрачено за кратко от административни неуредици. Въоръжете се с търпение и опитайте да не избухвате (това само би влошило положението). Неприятностите ще отминат и ще получите това, което искате. Финансовото ви състояние укрепва и ви дава възможност да си позволите някои позабравени напоследък удоволствия.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  На път сте да приключите трудна задача, за изпълнението на която ще получите добри пари. За да вървят добре делата ви и да не изоставате с работата се погрижете за организацията й. Щадете нервите си и не влизайте в излишен спор с началници и колеги. Ще се чувствате добре в присъствието на любим човек, и ако сте необвързани любовта ви ще премине в брак.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На работното място се справяте добре със служебните си задачи и това се забелязва от когото трябва. Проявеното ви старание и търпение ще ускори повишението ви. Успехът ще е заслужен, но не се самозабравяйте. Възможно е да направите не добро впечатление на човек, от когото ще зависи бъдещ проект.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С отворено сърце ще прегърнете една възможност, надявайки се чрез нея да си осигурите перспективни контакти и запознанства. Не загърбвайте задълженията си, колкото и отегчени да се чувствате. Разчитайте на себе си в надпреварата за позиция, която ви привлича. Имате качествата и сте подходящи за нея.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ако прецените, че трябва да рискувате, го направете, но обмислено. Бъдете сигурни в себе си и не се колебайте, а действайте. Пропорционално на усилията ви ще бъдат и резултатите. У дома запазете добрия тон, независимо от проблемите си. Към партньора бъдете нежни и не се отказвайте от ласките му. Той е вашата опора, а често и съдружник.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Изненадите днес ще дойдат по линия на професионалните задължения. Идеите ви ще се възприемат по различен начин и е възможно да се почувствате недооценени. Ролята ви на балансьори е отговорна и ще трябва да се опрете на умението си да убеждавате, за да постигнете очакваното от вас.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят се свързва с добри новини и развития, имащи отношение както към професионалното ви бъдеще, така и в личен план. Ще получите предложение, свързано с нова работа, пътуване или друга носеща положителни емоции вест. Материалното ви състояние видимо ще се подобри след днешното начало и дано това ви направи по-спокойни.
  22 ное 2019
  Последни новини