Община Смолян обяви графика за пролетното почистване

Кметът Николай Мелемов призовава хората да се включат в кампанията, за да направим територията, в която живеем по-чиста и приветлива

Община Смолян обяви графика за традиционната кампания за пролетно почистване, която стартира на 12 април и ще приключи на 22 април.

Инициативата „Да почистим Смолян - нашият дом”, обединява желанието за живот и работа в по-добра среда. Да почистим дворовете си, междублоковите пространства, тревните площи, тротоарите и стълбищата, призовават от местната администрация.

По този повод кметът Николай Мелемов призовава хората да се включат в кампанията, за да направят територията, в която живеем по-красива и чиста за предстоящите празници.

За да се улесни почистването е необходимо гражданите да се съобразят с обявения график и да не паркират автомобилите си по уличните платна. Събраните битовите отпадъци да се поставят в кофите за смет, а всички останали – до тях. Автомобили на фирмата, която се грижи за чистотата на Смолян, ще ги извози своевременно.

„Моят апел е да осъзнаем гражданската си отговорност, защото без нашето участие, Смолян не може да стане чист и приветлив, какъвто всеки от нас желае. Затова заедно да почистим и подредим нашият общ дом”, призовава Мелемов.

РАЙОНИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ

1-ви РАЙОН – ПОНЕДЕЛНИК- 15 април

 1. Кв. Каптажа

 2. ул. „Хр. Смирненски”

 3. Чинара

2-ри РАЙОН – ВТОРНИК -16 април

 1. ул. „Миньорска”

 2. ул. „Заводска”

 3. ул. „Станевска”

 4. ул. „Младост”

 5. ул. „П. Берон”

 6. ул. „Д. Благоев”

3-ти РАЙОН – СРЯДА -17 април

 1. кв. Беклийца /ул. „Студентска”; ул. „К. Шишманов”; Грудьо войвода”; „Снежанка”; „Добруджа”/

 2. ЖК Невястата

4-ти РАЙОН – ЧЕТВЪРТЪК -18 април

 1. Нов център /ул. „Д. Петров”; „Кокиче”; „Бузлуджа”; „Перелик”; „К. Фичето”; „Зорница”; „Хан Аспарух”

5-ти РАЙОН – ПЕТЪК -19 април

 1. кв. Райково

 2. ул. 3-ти март; Н. Петков; Соколица; Мирчо войвода; Шипка

6- ти РАЙОН – СЪБОТА -20 април

 1. кв. Устово

 2. жк Петровица

 3. ул. „К. Маджаров”

 4. ул. „Хаджи Хр. Попгеоргиев”

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 03.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
03 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
03 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
03 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
03 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
03 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
03 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
03 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
03 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
03 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
03 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
03 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
03 авг 2020
Последни новини