Полиция и прокуратура обявиха: Случаят със скрития под клони труп е умишлено убийство

    Прокуратурата и полицията в Смолян водят разследване за умишелно убийство по случая с открития вчера труп в гората. Това стана ясно на съвместна пресконференция днес, която даде зам. – окръжният прокурор Недко Симов и шефът на Районното управление на МВР в Смолян гл. инспектор Костадин Бундов. Тялото беше намерено в гората на 15 април 2019г от възрастен мъж, който го открил под пътя скрито под клони в местност между двете села Турян и Пещера.

    По първоначални данни от огледа не са били установени следи от насилствена смърт. При извършената по-късно аутопсия обаче става ясно, че има счупване на подезична кост, което веднага променя картината на местопроизшествието и разследването се води за насилствена смърт в следствие на удушаване.

    Тялото на около 40 годишен мъж с неустановена самоличност е престояло в гората около 15-20 дни и не може да бъде извършено лицево разпознаване, затова са взети пръстови отпечатъци, обясни прокурор Симов. До няколко дни ще бъдат готови резултатите от дактилоскопската експертиза, която се прави в лабораторията на ОД МВР в Смолян. Ако и тя не даде резултат за установяване на самоличността, ще бъде извършена ДНК експертиза, като разследващите вече имат предположение чий е трупът, но за да не попречат  на разследването няма да изнасят допълнителна информация.  

    Работи се по версия както за един убиец, така и за повече участници в насилственото деяние, като не е изключена вероятността трупът да е скрит в гората под клоните, а самото престъпление да е било извършено на друго място, разкриха разследващите.

    Районът около разклона между селата Турян и Пещера продължава да е отцепен, разследващите вече са извършили оперативно-процесуални действия на претърсване в Смолян, като предстоят такива и в други населени места.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини