Жертвите на атентатите срещу църкви в Шри Ланка са 290

290 са жертвите на атентатите в Шри Ланка, заяви пред bTV българският консул в Делхи Емил Миланов. Полицейският час е отменен, но мерките за сигурност остават повишени.

Осем български граждани са се обърнали към посолството. Шестима са на сигурно място в хотел, двама са на над 100 км от местата на атентатите. Още 4-ма други сънародници са се обърнали за информация и указания, каза Миланов и уточни, че посолството поддържа връзка с осмината.

Серия от атентати окървавиха католическия Великден. По-рано беше съобщено, че повече от 200 души станаха жертви на експлозиите. Сред тях са граждани на 35 държави. За 452 ранени съобщи местното издание News First.

На 21 април Шри Ланка беше разтърсена от осем експлозии. Основни цели бяха християнските църкви и големите хотели. След експлозиите бяха задържани 13 души. В Шри Ланка беше наложен полицейски час.

По-късно бе открито експлозивно устройство близо до главното международно летище на страната - Бандаранаике. Властите затегнаха сигурността в страната.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини