Обявиха топ имената за новородени в Смолянско през 2018 година

326 имена са използвали родителите на новородени деца в Смолянска област през 2018 година, сочат данните от статистиката.

Сред новородените момичета най-предпочитано име е Никол - 13 деца или 4.3% от всички момичета. На второ място са имената Рая и Дария, които са получили съответно 12 и 9 деца от нежния пол, дошли на бял свят през миналата година. Осем момиченца са били кръстени с името Мария, като сред предпочитаните имена са още Александра, Елена, Михаела, Симона и Теодора. Често срещани са също имената Виктория, Деница и Ивайла, дадени на по 5 от малките момиченца в Смолянско.

Най-предпочитаното име за момче е Никола - то е избрано за 14 деца или 3.8% от всички момчета. Следва името Александър, което родителите са избрали за 13 деца от регистрираните момчета. С имената Даниел и Николай са по 10 деца или по 2.7% от момчетата. Следват Алекс, Борис и Мартин – по 9 деца, почти толкова родители са дали на момченцата си и името Ивайло.

Сред другите предпочитани имена за момчета през 2018-та са Денис, Деян, Калоян, Константин, Кристиян, сочат още данните от статистиката.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини