Състезание-викторина събира петокласниците от Община Смолян

На 14.05.2019 г.от 14.00 часа, в актовата зала на СУ „Св. св. Кирил и Методий“  в Смолян ще се проведе заключителното мероприятие по Националната програма „Работа на полицията в училищата“. Деца от петите класове от всички училища в Община Смолян ще участват в състезание – викторина, организатори на мероприятието са ОД МВР-Смолян и Община Смолян.

Националната програма „Работа на полицията в училищата“ стартира през 2000 година и има за цел да засили присъствието на полицейските служители в учебните заведения и запознаване на децата с теми, които да доведат до намаляване на противообществените прояви и престъпления, извършвани от малолетни и непълнолетни и повишаване на тяхната сигурност и безопасност.

Инспекторите от „Детска педагогическа стая“ при РУ – Смолян работят по програмата от 2001 година, като за тези 18 години са подготвили хиляди деца и са им помогнали да изградят модели за безопасно поведение и реакция в опасна ситуация, както и уважение към реда и законността. Програмата е всеобхватен инструмент за обща превенция на за безопасност на деца и намира много добър прием от страна на родители, училищни власти и общественост. 

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини