1 °C

Училището в Търън победи в областното състезание за млади "парамедици" на БЧК

Изображение 1 от 3

  Десет отбора от област Смолян от основни и средни училища, взеха участие в традиционното Областно състезание на ученически екипи по първа помощ, което се проведе днес в Смолян. Победителят е отборът на ОУ „Стою Шишков“ в село Търън, който ще представи Смолянска област на Националнот осъстезание на Ученическите екипи по първа помощ, което се организира от Дирекция „БМЧК” към БЧК през юни тази година. На второ място се класираха учениците от ОУ “Стою Шишков“ в кв. Устово в Смолян, а на трето децата от ОУ „Иван Вазов“ в Смолян.

  На площада пред църквата БЧК събра отборите на ОУ „Васил Левски” Златоград, СУ „Димитър Благоев” Доспат, ОУ „Стою Шишков” с.Търън, СУ „Отец Паисий” Мадан, СУ „Христо Ботев” Девин, СУ „Свети княз Борис І” с.Старцево, СУ „Св.св. Кирил и Методий” Смолян, ОУ „Проф.д-р Асен Златаров” Смолян, ОУ „Стою Шишков” гр.Смолян и ОУ „Иван Вазов” в Смолян.

  Учениците преминаха през десет различни пункта, за да покажат своите теоритични знания и практически умения за първа долекарска помощ при животозастрашаващи състояния, сред които са силно кръвотечение, загуба на съзнание, загуба на пулс и дишане, счупване на крайник, шок, изгаряне и др.

  БЧК Смолян раздаде награди на всички участници- спешна аптечка за долекарска помощ, ключодържатели с логото на БЧК И рамоти.

  Организаторите благодарят и на Община Смолян и управата на Храм „Св. Висарион Смолянски” за подкрепата и предоставения терен за провеждане на ученическот осъстезание, което сформира не само умения за първа помощ в кризисни ситуации, но развива и основни човешки качества и ценности.

  Щиляна Чакърова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 18.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Целите ви изискват да сте наясно със себе си и в хармония с околния свят. Така ще ви бъде по-лесно да работите, влагайки освен всичко друго и творчески похвати, които са измежду най-ценните ви находки. На изненадите погледнете откъм хубавата им страна и ще откриете, че животът е добър, въпреки съмненията ви.
  18 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Денят ви ще е интересен, а събитията ще ви предложат повече разнообразие. Възползвайте се от предложенията на свои близки. В случай, че изникнат служебни ангажименти, спокойно можете да ги свършите. На някои от вас предстоят запознанства и романтични увлечения, водещи ви към живота, който ви привлича.
  18 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За да избегнете напрежението, ограничете общуванията си с невъзприемчивите около вас хора и се посветете на собствените си задачи. Това е начин да си спестите излишни главоболия и време. Настъпващите промени изискват повишаване на професионалната ви подготовка и още ред други усилия, ако държите да сте в час с тях.
  18 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Наясно сте, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Ако ще пътувате бъдете изключително внимателни при шофиране. Раздразнителността ви е повишена. Не се колебайте да поемате рискове. Добре преценявате ситуацията и ще имате точни попадения.
  18 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се справите с трудностите и без да изпадате в крайности, ще приключите навреме започнатото. Можете да влияете на събитията и да ги променяте към добро, за това не се колебайте, когато това се очаква от вас. Времето работи за вас, възползвайте се, като поставите начало на значими дела.
  18 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Диетите няма да са особено успешни, ако не ги съобразите с вътрешното си състояние. По-добре е да не измъчвате тялото си, а да лекувате душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Рефлексите ви ще ви изправят пред избор, който трябва да решите днес.
  18 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес ще ви се отдаде дълго чаканата възможност да се включите в мероприятие, което досега сте наблюдавали отстрани. От резултатите, които постигате че се убедите че си е струвало да изчакате най-благоприятния момент за активните си действия. Постигате забележителни успехи в област, в която дори не сте подозирали че имате способности.
  18 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Задачите ви днес изискват повече внимание от вас и това ще ви натовари допълнително. Вашата всеотдайност е пословична, но ще се наложи да намалите темпото. Взаимно удоволствие ще изпитате, ако отделите повече време за любимия човек. Старайте се да не мислите за нещо отминало, за което излишно се вините.
  18 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден е подходящ за разрешаване на лични въпроси. Необходимо е повече доверие в човека до вас и ще видите, че понякога стават и чудеса. Физическите занимания ще ви се отразят положително и ще ви заредят с енергия. Вечерта се очертава да бъде много вълнуваща. Не прекалявайте с почерпването.
  18 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Извисете се над маловажните неща и гледайте философски на живота. С подходящи аргументи можете да приобщите потенциалните си опоненти и ще спечелите. Доверете се на логиката, а не на чувствата си и ще имате още една причина да сте доволни от себе си. Радостни новини от чужбина.
  18 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес обърнете сериозно внимание на семейните си отношения, възможни са конфликти, постарайте се да ги предотвратите. Бъдете по-толерантни и сдържани. Уважете желанията на вашите близки и не налагайте излишно мнението си.
  18 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Чудесен ден за разходки на чист въздух и за изглаждане на недоразумения с близките. Ако отношенията ви с любимите хора са наред насочете творческата си активност в професионалните си ангажименти. Днес можете да постигнете повече от когато и да е било.
  18 яну 2020
  Последни новини