Въоръжени щурмуваха луксозен хотел в Пакистан

Трима въоръжени мъже са нахлули в луксозен хотел в размирната пакистанска провинция Белуджистан, убивайки най-малко един човек, съобщиха местните власти, цитирани от световните осведомителни агенции.

Въоръжени щурмуваха луксозен хотел в ПакистанТрима въоръжени мъже са нахлули в луксозен хотел в размирната пакистанска провинция Белуджистан, убивайки най-малко един човек, съобщиха местните власти, цитирани от световните осведомителни агенции.
 
Атаката е била извършена в хотел Pearl Continental в пристанищния град Гуадар, който е център на инвестиционен проект на Китай на стойност няколко милиарда долара.
 
Повечето гости в хотела, популярен сред чуждестранни туристи и бизнесмени, са били евакуирани. Един охранител е бил убит, уточниха властите.
 
Сепаратистката Армия за освобождение на Белуджистан пое отговорност за нападението. Екстремистката групировка заяви, че нападението е било насочено към китайски и други чуждестранни инвеститори.
 
Тримата въоръжени мъже са нахлули в хотела около 16:50 часа местно време (14:50 българско).
 
Засега не е ясно колко души са били в хотела, но властите увериха, че повечето от гостите са били евакуирани.
 
Белуджистан, дом на отдавна тлеещ бунт, е най-бедната и най-слабо развита провинция в Пакистан.
 
Няколко екстремистки групировки действат в Белуджистан, включително пакистанските талибани, Армията за освобождение на Белуджистан и сунитската мюсюлманска екстремистка групировка Лашкар-и-Джангви.
 
Екстремистките групировки се противопоставят на китайските инвестиции, изтъквайки, че те са от малка полза за местните хора.
 
Атаката се случва само няколко седмици след като въоръжени мъже убиха в провинцията 14 души, включително 11 военнослужещи.

Атаката е била извършена в хотел Pearl Continental в пристанищния град Гуадар, който е център на инвестиционен проект на Китай на стойност няколко милиарда долара.

Повечето гости в хотела, популярен сред чуждестранни туристи и бизнесмени, са били евакуирани. Един охранител е бил убит, уточниха властите. Сепаратистката Армия за освобождение на Белуджистан пое отговорност за нападението. Екстремистката групировка заяви, че нападението е било насочено към китайски и други чуждестранни инвеститори. Тримата въоръжени мъже са нахлули в хотела около 16:50 часа местно време (14:50 българско).

Засега не е ясно колко души са били в хотела, но властите увериха, че повечето от гостите са били евакуирани. Белуджистан, дом на отдавна тлеещ бунт, е най-бедната и най-слабо развита провинция в Пакистан.

Няколко екстремистки групировки действат в Белуджистан, включително пакистанските талибани, Армията за освобождение на Белуджистан и сунитската мюсюлманска екстремистка групировка Лашкар-и-Джангви. Екстремистките групировки се противопоставят на китайските инвестиции, изтъквайки, че те са от малка полза за местните хора. Атаката се случва само няколко седмици след като въоръжени мъже убиха в провинцията 14 души, включително 11 военнослужещи.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини