Над 200 колоездачи ще мерят издръжливост в състезанието "Купа Долчини"

На 8 и 9 юни 2019 година на територията на Община Чепеларе ще се проведе колоездачно състезание „Купа Долчини“, организирано от "Doltcini Pro Team" и Община Чепеларе. В състезанието ще участват близо 200 лицензирани колоездача , разделени в 5 категории според възрастта.

В състезанието по шосейно колоездене ще победи най-издръжливият, останалите ще отпаднат под формата на елиминации. На 08 Юни 2019 официалният старт в 15:00 часа на Централния площад, а на 09 Юни 2019 в комплекс Пампорово официалния старт ще бъде даден в 11:00 часа пред хотел „Снежанка“.

Тазгодишното състезание се организира със специалното съдействие на хотели, хотелски комплекси, семейни хотели и къщи за гости в Чепеларе и курорта, както и Община Чепеларе.

"Купа Долчини" започва началото си през месец май 2013 година, като малко състезание между приятели с идея да привлече повече любители колоездачи да започнат да спортуват активно и да мерят сили с професионални колоездачи. През 2016 година към „Купа Долчини“ проява интерес и Българската национална телевизия и става основен медиен партньор. На старта на състезанията се събират приблизително 310 колоездачи от български и чужди клубове. Днес това събитие нашумява все повече и събира множество колоездачни клубове в страната и извън нея.

СмлянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини