Учениците от Смолян направиха дарение за детското отделение в областната болница

Изображение 1 от 3

    Ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Смолян направиха дарение на инхалатори, безконтактни термометри и чаршафи на Детското отделение към МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД. Апаратите бяха официално връчени днес на началника на отделението д-р Емил Шалдъров в присъствието на зам.-директора по лечебната дейност на болницата д-р Емилия Апостолова, д-р Марияна Каварова и старшата сестра Стефка Илиева.

    "Решихме да организираме благотворителен Великденски базар, като събраните средства да дарим на болницата в Смолян. Смятахме, че ще се получи по-забавно, позитивно и ще привлечем повече хора, ако инициативата ни се проведе пред училището. Включиха се много хора от целия град, които закупиха различни храни, рисунки, картички и други неща, направени от ръцете на учениците. Всеки един клас – от 1-ви до 12-ти, се беше потрудил да изработи нещо от сърце и душа, за да може да спечели поне едно левче, което след това да дари за Детското отделение“, каза Божидара Николова - председател на ученическия съвет на СУ "Св. св. Кирил и Методий".

    Общата събрана сума от децата е 1 710 лв., с която са закупени 10 инхалатора за всяка стая в отделението, три безконтактни термометъра. А с останалите средства - 540 лв., са купени чаршафи с лика на Мечо пух, който е символ на Детското отделение, защото носи позитивизъм и доброта.

    Учениците дариха и свои рисунки, които са красят стаите и коридора в отделението.

    „Очарована съм лично аз като майка, като жена, като лекар, от вашата инициатива. Когато чуеш за нещо такова разбираш колко добри деца имаме и как добре възприемат предизвикателствата в живота. Разбира се това се дължи на учителите и родителите ви. Искам да ви пожелая да бъдете много здрави. Никога да не бъдете в това отделение докато сте деца, а и в другите също. Да бъдете много щастливи, много успешни и всичко каквото си пожелаете да може да го постигнете. Изказвам едно голямо "Благодаря" от името на ръководството на болницата, от името на изпълнителният директор д-р Марин Даракчиев. Бъдете добри, бъдете човечни!“, каза зам.-директорът по лечебната дейност д-р Емилия Апостолова.  

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини