Невиждана градушка затрупа Гуадалахара в Мексико

Тежка градушка погреба голям град в Мексико под 1,5 метра лед, оставяйки десетки шофьори в капан и нанасяйки щети на сгради, съобщават световните осведомителни агенции.

Пътищата са били напълно блокирани, след като градушка и проливен дъжд "бомбардираха" Гуадалахара, столицата на щата Халиско в западната част на Мексико.

Купчините от градушка са достигнали 1,5 м на някои места, като индустриалната зона на града е сред най-силно засегнатите райони.

Губернаторът на Халиско Енрике Алфаро Рамирес заяви, че никога преди не е виждал такава тежка "бомбардировка" от градушка в района.

"Отидох там, за да преценя ситуацията и станах свидетел на сцени, които никога не бях виждал досега: натрупване на градушка над един метър височина, а се питаме дали климатичните промени съществуват", изтъкна Рамирес.

Някои улици са се превърнали в реки от плаваща градушка, а няколко души е трябвало да бъдат спасени от покривите на колите им.

Много автомобили са претърпели щети, след като са били погребани под купчина градушка.

Властите уверяват, че няма жертви или ранени.

Служителите на службите за спешно реагиране и на местната община, с помощ от армията, са работили през нощта и сутринта, за да изчистят градските пътища.

Няколко жители заявиха, че градушката е била "безпрецедентна" за областта.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини