Пет кандидат-студенти в битка за място в Медицинския университет в Пловдив

Средно петима души се борят за едно място в Медицински университет-Пловдив в рамките на тазгодишната кандидатстудентска кампания. Това съобщи заместник-ректорът по учебна дейност на МУ-Пловдив проф. д-р Мария Куклева.

1546 кандидат-студенти се състезават на изпитите за 340 места в университета, който тази година ще приеме в магистърските специалности Медицина, Дентална медицина и Фармация, съответно по 150, 100 и 90 първокурсници. Кандидатите имаха четири часа, за да решат теста по биология и химия.  

Тестовете ще бъдат оценявани от самостоятелни комисии, те са върху целия материал в рамките на средното образование, а оценките от тях влизат в балообразуването заедно с оценките по биология и химия от дипломите в средното образование.

Според проф. Куклева, това, че все повече зрелостници предпочитат да продължат образованието си в МУ, се дължи на модернизираната база в последните години, както и непрекъснато повишаване на качеството на преподавателите.

30% от обучаващите се в Медицинския университет са чужденци, които се обучават на английски език, а реализацията н абългарските студенти е много висока по целия свят.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини