Организаторите на Събора "Рожен" 2019г.: Цената на събитието е над 420 хил.лв., приходите ще са три пъти повече

Общият бюджетът на „Рожен“ 2019 е малко над 420 000 лева, съобщи Симеон Караколев от Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“, което организира за трети път Събора на народното творчество и животновъдство.

Над 1 500 000 лева са очакваните приходи за местния бизнес от предстоящия Събор на народното творчество и животновъдство „Рожен" 2019. Според организаторите, средствата ще бъдат привлечени от  хотели, къщи за гости и места за настаняване, ресторанти, заведения за обществено хранене, туристически забележителности, занаятчии и транспортни фирми в област Смолян, които са със запълнен капацитет, не само в дните на събитието 19- -21 юли, но и в периода преди и след събора.

Ранните резервации за събора в хотелските бази започнаха още в края на зимния сезон, а в началото на лятото бяха изчерпани местата за настаняване в Пампорово, Чепеларе, Смолян и околностите.

Прогнозите на организаторите сочат, че Роженският събор ще доведе до скок на летния туризъм в Родопите, какъвто е бил регистриран и при предишните издания на събитието през 2015 и 2016 г., когато привлечени общо над 650 000  посетители от страната и чужбина.

Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“ се организира за трети път от Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“, Община Смолян и Община Чепеларе. 

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини