За минути 80 годишна жена от Смилян загуби и "намери" пенсията си, благодарение на добри хора

Възрастна жена от Смилян днес е губи цялата си пенсия в близост до магазин в селото, но минути след това я получава обратно и то направо в дома си.

Близо 80 годишната Севда Копитева тъкмо била получила ежемесечните пари, с които живее, когато в района на един от хранителните магазини в селото установила, че портмонето й липсва, а заедно с него и сумата от 300 лева, социалния доход на възрастната жена за цял месец.

Кметството в смолянското село поддържа редовно страницата си във Фейсбук „Смилян днес“ и веднага след случая публикува молба към местните жители, ако намерят парите да ги занесат в кметството.

„След не повече от половин час, парите са били върнати на жената, занесени са на място в дома на Севда. Намерила ги е местна жена около 50 годишна, която обаче пожела да остане анонимна.“, обясни кметът на Смилян Чавдар Червенков.Той допълни, че кметството е много активно в поддържането на страницата в мрежата и тя върши добра работа не само за съобщения до местното население, но и за хубави, и не толкова събития от ежедневието на селото.

В случая благородната постъпка на жената- намерила парите- не е изненада за местните хора, защото в Родопите все още честността и морала са съхранени. А социалната мрежа показа "добрата" си страна и помогна за бързо и ефективно решаване на проблема. Заради който 80 годишната Севда можеше да остане без средства за цял месец.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини