20 °C

Не, спецслужби не са обискирали офиси на Зеленски. Фалшива новина е

Държавното бюро за разследване (ГБР) не е провеждало слествени действия в канцеларията на президента на Украйна Владимир Зеленски. Това съобщи "Украинская правда", като се позовава на пресслужбата на държавния глава.

Според представители на украинския лидер не е имало следователи на Комитета за държавна сигурност в сградата на президентската администрация на 11 юли.

"Тази информация е фалшива", подчертава пресслужбата, като отбелязва също, че следствени действия в канцеларията на държавния глава са извършвани само веднъж - на 29 май. Тогава новият секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана, назначен от Зеленски, обяви за изчезването на компютърно оборудване от ситуационния център на Съвета за национална сигурност и отбрана след напускането на екипа на предишния президент Петро Порошенко.

Президентската служба опровергава публикувана масово в руски медии информация за обиски в офоци на Зеленски.

ГБР също потвърждава: "Това е фалшива информация."

"Вчера там не е имало разследващи действия”, заяви прессекретарят на бюрото Анжелика Иванова, цитирана от изданието.

"Има наказателно производство по отношение на ситуационната зала. То се разследва. Някои следствени действия се извършват в неговите рамки", отбеляза тя.

"Но вчера в канцеларията на президента не са провеждани никакви действия по разследването".

Информация за обиските бе разпространена вчера първо от изданието "Главком", което се позовава на анонимни източници в правоприлагащите органи на Украйна. Според публикацията следователите са се интересували от нивото на секретност в тези помещения по време на председателството на Порошенко. Изданието допуска, че става дума за събиране на класифицирана информация в полза на Русия.

Снощи Зеленски разговаря с Путин по телефона. Темата на тяхния първи разговор е била връщането на пленените военни моряци и други граждани на Украйна, задържани на територията на РФ.

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Изразете по подходящ начин благодарността си към хората, които ви помагат. И вие, като всеки друг заслужавате най-доброто и последващите развития в живота ви ще го докажат. Ще получите това, към което се стремите. Благоприятно развитие на здравословен проблем, ваш или на близък човек.
23.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Не се изкушавайте от разпространението на клюки и каквито и да било интриги. Напълно контролирате положението и не е нужно да се забърквате в сплетни. Послушайте съветите на ваш близък и не се доверявайте на прекалено усърден доброжелател. За някои от вас се открива възможност за избор, към който винаги сте се стремили.
23.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Положителна оценка за работата ви с хората, нуждаещи се от вас. Всичко това ще ви носи дивиденти, от които предстои да се възползвате. И занапред ще бъдете лидер на онези, които ви вярват и се вслушват в съветите ви. Амбициите ви са и за много повече. Работете и ще успеете.
23.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ви предстои важна среща, за която трябва добре да се подготвите. Не оставяйте нещата на случайността, защото това може да ви изиграе лоша шега. В личен план ще останете много доволни от нещо, което партньорът ви е направил специално за вас. Посветете му част от времето си, тъй като със сигурност го заслужава.
23.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят ще ви предложи вълнения и силни емоции. Ще останете приятно изненадани от човек, когото малко познават, но с добро отношение към вас. Подкрепата му ще ви мотивира да продължите усърдно в своята посока. Ако сте във ваканция ви очакват безгрижно време и много развлечения.
23.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Денят е прекрасен за нови запознанства. Не се колебайте да говорите открито. Чарът ви е неустоим и дори да не прецените правилно ситуацията ще ви бъде простено. Не се увличайте в безсмислени спорове и не отдавайте твърде голямо значение на дреболиите.
23.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Не пренебрегвайте себе си, когато обещавате или се стараете да сте в услуга на някого. Добрите ви взаимоотношения с околните не изключват възможността да се възползвате и вие от тях. Дамите ще се радват на нова придобивка, която ще повиши настроението им и ще подчертае очарованието им.
23.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Толерантността и способността ви да разбирате човешката болка ще ви помогнат да се справите в деликатна ситуация. Ще се развълнувате от изненадата, която ви е приготвил скъп на сърцето ви човек. Любовно обяснение ще ви накара да се почувствате значими за някого и ще изпълни душата ви с нежни трепети.
23.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Убедителни и точни, ще фокусирате вниманието на другите върху наболелите теми и ще предлагате решения. Ако сте искрени и честни, ще ви бъде лесно в реализация на всичко, с което се захващате. За онези, които не са ви познати се доверете на специалистите. Отношенията в семейството постепенно се изясняват, в случай, че са били влошени до сега.
23.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ръководейки се от разума и желанията си, ще постигнете повече. Ще изберете това, което преценявате като най-добро за вас и няма да сбъркате. Не пропилявайте времето си да убеждавате някого в правотата на мислите си, погрижете се за себе си, но и не оставяйте у другите усещане за отчужденост.
23.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Всички около вас имат не по-малка нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения. Мислете преди да обещавате, дали сте в състояние да ги изпълните. Бъдете искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви, фалша не е вашия стил. И без да се оправдавате, поемете отговорността за постъпките си.
23.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
С деликатното си поведение ще си спечелите приятели и ще насочите развитието на натоварваща ситуация в положителна насока. Повече слушайте, по-малко говорете и се отнасяйте с уважение към мнението на хората около себе си. Ще срещате подкрепа от партньора си.
23.09.2019
Последни новини