И Ясен Дараков напусна Нова тв

Дългогодишният кореспондент на Нова тв в САЩ Ясен Дараков напусна днес медията.

„Приятели, взех решение да освободя Нова от себе си и от днес вече не съм част от настоящия и вече силно подменен екип на новините на медията. Въпрос на принципи. Благодаря на всички колеги за подкрепата досега и успех!“, написа във фейсбук Дараков.

Той работи за Нова тв от февруари 2014 г., като паралелно с това е издател и главен редактор на списвания в Чикаго български вестник BG VOICE и едноименния сайт към него.

Пред Клуб Z Дараков обясни, че напускането му може да се разглежда като солидарност с известните имена от Нова телевизия, които бяха освободени – Миролюба Бенатова и Генка Шикерова, а Марин Николов излезе в отпуск и ще решава какво да прави, когато той изтече. По-рано медията напуснаха и продуцентите Цветомир Семов и Диана Димова.

„Естествено, че е вид солидарност. Тези уволнения за мен са необясними“, каза Дараков.

Той допълни, че напускането му е въпрос на принципи:

„В нашата професия човек трябва да държи на името си и доверието на зрителите.“

И добави, че напуска сега, защото е дошъл моментът. Не си е търсил нова работа, не преговаря с никого.

„Продължавам активно да работя по вестника ми в Чикаго BG VOICE и уебсайта ни“, каза журналистът.

Промените в състава на Нова тв започнаха след като телевизията стана собственост на Кирил Домусчиев, а през май Миляна Велева стана директор на „Новини и актуални предавания“.

Велева е кадър на бившата „телевизия на Цветан Василев“ ТВ7 и на Канал 3, която неофициално се свързва с депутата от ДПС Делян Пеевски. Тя е и сестра на вицепремиера и министър на правосъдието в кабинета „Орешарски“ Зинаида Златанова.

Източник: http://clubz.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ва
    Васил
    1 0
    12:40, 15 юли 2019
    Мишките първи напускат кораба... Това е доказана истина, а конкретно за Ясенчо – българите в Чикаго го знаем каква мишка е... Преди време напусна bTV, защото от Нова му дадоха повече пари, сега живота му го връща. И той не е капацитет като Миролюба и Генка, така че няма да липсва на зрителите!
Последни новини