Летен празник събра деца с увреждания и родители от Смолян

Изображение 1 от 5

    Традиционен летен пикник за децата с увреждания организираха през уикенда от Съюза на инвалидите в Смолян. Празникът събира край Смолянските езера деца и родители вече шеста година и се случва с подкрепата на Европейския информационен център „Европа Директно“,  Неделното училище при храм „Св. Николай Чудотворец“ и дарители, сред които Албен Чавдаров. Смолянчанинът дари курбан за 100 човека, както и транспорта в двете посоки.

    Гости на поляната край езерото бяха и представители от Дома за стари хора в с. Фатово, Дома за настаняване на деца на Каптажа, Съюза на слепите, пенсионерски клуб от Смолян  и други приятели.

    Пред параклиса „Свети Дух“ децата насядаха върху родопските одеяла, за да разгледат какво има в торбичките с подаръци – книжки за оцветяване и за четени, комплекти разноцветни моливи с острилки, няколко вида лакомства, плодови сокчета. Празникът още им поднесе игри с топки, кукли и други играчки, разучаване с учителката по музика Соня Цветкова на веселата песничка „Ало, ало, слънчице, моля, покажи се“.

    От община Смолян празника уважиха зам.-кметът Венера Аръчкова, дошла с малката си внучка, и секретарят Момчил Николов, който сърдечно поздрави всички от името на кмета  Николай Мелемов и пожела много здраве и щастие. Председателката Захаринка Славчева благодари  на всички, които са подали ръка за помощ, за да се състои този празник, на основния дарител Албен Чавдаров пожела да се наспорява трудът му.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини