21 °C

Селфи мания окупира президента Радев на Роженския събор

  Огромно множество заобиколи президента Радев, веднага след като слезе от трибуната с официални гости за откриването на Събора "Рожен" 2019г. Гардовете му не смогваха да държат тълпата на безопасно разстояние, а мераците за автографи, снимки и селфи с държавния глава, засенчиха интереса към скарите, току-що заформящото се хоро и сергиите на търговците. Особено настоятелни да се снимат с него бяха младите майки, които гордо позираха, незнайно защо-настоявайки да държи отрочетата им, предполага се като "баща на нацията" един вид. Други пък съвсем непретенциозно заставаха до него и втикваха камерата в нечии ръце, за да получат заветната снимка.

  В стълпотворението и блъсканицата Цветан Маджаров от Смолян, един емблематичен фотограф, който снима от десетилетия без ръце, успя да се добере до Радев, за да получи искрена прекръдка и благодарности: "Често си разглеждам снимките от теб..." В този миг тълпата отново плътно прилепна към държавния глава и фотографът Цецо се оказа в далечния периметър.

  Така на президентската охрана май й остана само да "върви" чинно по стъпките му- почти час до шатрата на 200 метра с надпис "Музей", за където президентът беше тръгнал, преди да попадне в клопката на фотосесиите по поляните. В шатрата имаше експозиция на народни носии, снимки от историята на Роженския събор и неговите главни лица -изпълнители, самодейци и изгряващи звезди в почти 60 годишната му история.

  Там Радев успя да се срещне с уредник от Регионалния Исторически музей в Смолян, със създателя на оркестър "101 каба гайди" , преподавател и майстор на гайди Костадин Илчев, скромен и почитан човек в града ни, както и с други интересни хора. Но какво му разказаха те и какво ги вълнуваше тях, журналистите не разбраха, защото охраната беше успяла да се съвземе от ступора, предизвикан от "всенародната любов" и плътно заварди шатрата на входа. Чак накрая, когато всичко свърши, пак дойде време за селфита и снимки, тя поомекна и полугърбом допусна медийното братство за няколко кадъра.

  Така, вероятно заради кръшна снага и кипра носия, в шатрата успя да се промъкне и млада майка с петмесечната си Мария, специално дошли от Холандия за Роженския събор. Мария поръчала носиите по интернет за себе си и дъщеричката си. Призна, че я мъчи носталгията, но държеше да се снима с Радев и търпеливо изчака държавният глава да се добере до "Музея", преодолял най-после "селфи истерията" на открито.

  През това време дори журналистите успяха да снимат докараната млада жена, макар охраната да се оглеждаше недоволно. Този привиден ред беше до идването на Радев, а щом видя историческата изложба и стъпи на поляната отвън, гардовете отново "втвърдиха" позиции. Този път безцеремонно избутаха щракащи и пишещи професионално, и в плътен кордон с президента отпрашиха - далеч от любовта на народа.

  Е, трудна е за преглъщане тази Президентска охрана, особено ако осъзнато ти пречи да си вършиш работата, но напълно непонятна остава тази всенародна любов към "бащата на нацията", дето стига само до селфито за фейса по седенки и събори.

  И моля, без алюзии с "майка на нацията" и крилатата фраза за "лошия матриал".

  Щиляна Чакърова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Кл
   Класната
   0 0
   20:37, 19 юли 2019
   Щилянче, на есето ти пиша 3!
   • Щи
    Щиляна
    0 0
    09:28, 20 юли 2019

    Оценката Ви ми е напълно безразлична, но ако претендирате да се обръщате с умалителни имена, представете се с името си, защото не Ви познавам. А и не държа, честно казано, но не ми говорете на малко име, това е привилегия само за приятели!

  • 2
   Ил
   Илиана
   0 0
   07:55, 20 юли 2019
   Есето ѝ е за слаб 2, щом не е разбрала, защо хората харесват президента!
   • Щи
    Щиляна
    0 0
    09:30, 20 юли 2019

    Не коментирам оценки,защото дори не сте разбрала, че н естава въпрос за "харесване", а за съвсем друго нещо. но явно за това се иска мислене, или поне малкъ напън!

  Хороскоп за 20.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Следвайте намеренията си, независимо, че ще се намерят хора около вас, които да ви пречат. Отнесете се с уважение към нуждата на близък човек и му помогнете. Наред с всичко друго не пренебрегвайте и собствените си нужди. Отделяйки време и за духовни занимания ще привлечете на своя страна щастието, богатството и успеха.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Независимият ви дух ще отхвърли всяка намеса в личните ви дела. Приятна новина ще ви мотивира да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори и да мислите, че сте прави. Нуждата от оздравителни процедури ще ви изправи пред дилема, но предимството трябва да е в полза на здравето ви.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Част от вас ще прекарат този ден на път. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Разбирате се добре с човек, с когото се познавате отскоро. Възможно е да промените поведението си относно въпрос, които досега сте считали да сигурен. Радвате се на нова покупка, която отдавна обмисляте да направите.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Този ден със сигурност ще е наситен с много нови впечатления за вас и с доста неща, които ще ви накарат да се замислите. Учете се от всичко и споделяйте възторга си с хора, на които държите. Очакват ви хармонични отношения с вашия сърдечен партньор. Имате възможност да прекарате желаното време заедно.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще насочите предпочитанията си към занимания на открито, очаквайки те да ви разведрят и откъснат от напрегнатите ви мисли. Приятели ще ви поканят на среща, което идва точно навреме. Решаването на личен проблем не търпи отлагане, колкото по-скоро го направите, толкова по-добре за всички около вас.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Запазете ведрото си настроение. Не допускайте недоразуменията в семейството да помрачат деня ви. Ще откриете интересни предизвикателства, заради които си струва да сте в кондиция. Бъдете предпазливи при даването на съвети. Несъзнателно може да подведете, за което да съжалявате в последствие.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Близките ще ви натоварват с проблемите си и ще настояват за повече от вниманието и средствата ви. Забравете за притесненията си свързани с проект, по който работите. Деловият ви нюх ще ви помогне да избегнете усложненията. Финансовият резултат ще надмине очакванията ви и ще имате повод да празнувате. Всичко ще бъде наред.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Увеличение на разходите ви очаква днес. Предстои ви взимането на важно решение, което е най-добре да обсъдите с партньора си. Обмислете много добре всяко свое действие. От това зависи позицията ви за в бъдеще. Склонността ви да правите компромиси е решаваща за отношенията ви със сърдечния партньор.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от вас ще отделят време за дома и близките си, осъзнавайки, че заетостта им ги лишава от общуване с тях. Настроението ви ще се повиши и от добра новина, свързана с децата или друг близък ви човек. Ако имате претенции за по-високо заплащане се подгответе за среща с шефа, информираността ви ще е от полза.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Като любители на разнообразието и екстремизма не ви съветвам днес да си останете вкъщи. Много по-добре бихте се почувствали практикувайки любимия си спорт или ако изберете каквато и да е форма на движение. Ще ви се наложи да сте инициатори.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Възползвайте се от благоприятните възможности за действие, които ще ви доближат до целите ви. Не бъдете прекалено непостоянни в личните си взаимоотношения, това може да отблъсне партньора ви. Бъдете внимателни, особено, ако държите на връзката си. Пазете тайните си. Снабдяването ви с повече средства ще ви позволи да отделите повече на духовността си.
  20 окт 2019
  Последни новини