Над 280 000 българи от страната и чужбина събра Рожен 2019

Над 280 000 българи от страната и чужбина събра Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“ 2019. От 19-ти до 21-ви юли стотици хиляди родолюбци засвидетелствахте уважение към народните традиции и събудиха Родопа планина с българския химн. Роженският събор за пореден път доказа, че е символ на обединение и родолюбие, патриотична кауза в името на България.

Магията Рожен се случи край голямото българско знаме и доказа, че България има нужда от повече България!

Повече от 4600 бяха изпълнителите и участниците в Националния фолклорен конкурс „Рожен“, в откриващата церемония, грандиозните вечерни концерти, конкурсът за автентична народна носия, Етно селището, музейните и етнографски експозиции и изложението на занаяти. През трите дни на събора се проведе изложение на чистопородни животни, а над 30 животновъди от цялата страна предлагаха качествени фермерски млечни и месни продукти в специално обособена зона.

През трите дни на събора бе създадена отлична организация на пътния трафик и обществения транспорт, бяха избегнати задръствания и нарушения на обществения ред.

Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“ благодари на всички участници и партньори на Събора на народното творчество и животновъдство „Рожен“ 2016" за тяхната съпричастност и отдаденост.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини