Премиерът Борисов се срещна с ръководството на ПФК "Арда", обсъдиха стадиона

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на професионален футболен клуб "Арда" Петър Пешев, старши треньора Стамен Белчев и капитана на отбора Иван Караджов, съобщи пресцентърът на кабинета.

"Арда" е български футболен клуб от Кърджали, който участва в efbet лига.

Ръководството на футболния клуб представило пред премиера проект за подобрения на стадион "Aрена Арда". Изграждането на осветление на стадиона е задължително условие, за да може ПФК "Aрда" да играе домакински мачове в Първа лига. Проектът предвижда още изграждане на козирка, табло и прилежаща инфраструктура.

По време на срещата е било подчертано, че правителството изпълнява последователна политика за изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна.

Министерството на финансите отпуска 500 000 лева за осветление на стадиона в Кърджали

За да няма спекулации относно отпускането на финансови средства за ПФК "Арда", ръководството на клуба е поело ангажимент пред министър-председателя да бъде организирана работна среща в Кърджали, на която да присъстват архитектите, изготвили проекта. Проектантите ще представят подробно плановете за подобряване на стадиона пред премиера Борисов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и пред министъра на финансите Владислав Горанов. Тази среща ще има за цел да се намери справедливо решение за финансиране на клуба, каквото получават всички останали клубове от Първа лига, като разходите ще се оптимизират максимално.

Обновеният стадион в Кърджали бе официално открит през май 2018 г. Спортното съоръжение бе ремонтирано основно за първи път след построяването си през 1961 г.

Дарик радио

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини