Фантастични идеи за градината

    Човек и много да пътува и добре да си поживее, в крайна сметка вкъщи се прибира за отмора и презареждане. В нашия личен свят нещата могат да излизат от контрол, но животът в градината ни изцяло зависи от нас. Тук ви предлагаме някои градински теми за размисъл, дори ако раполагате с малко балконче - пак има какво да се помечтае... и да се изпълни в един момент.

    1. Асма или тента

    Почти е задължително да имате едно хубаво място за отмора и похапване на сянка под асмата в градината си. Добре, може да не е лоза, а увивно или катерещо растение. Ако не ви се чака дълго да порасне и образува нужната листна маса, можете да опънете тента или шатра.

    2. Саксии, съндъчета и всякакви кашпи

    С каквото и пространство да раполагате, дори да е огромна зелена морава, един добре оформен кът може да се получи със саксийни растения. Магията е в различната височина, на която можете да ги разположите, различната форма и цвят на растенията. Предимствата са, че лесно може да прекомпозирате това, с което разполагате, да подмените растение или саксия.  Ако пък имате малка площ - тераса или балкон, трябва да потърсите и минималистични мебели, както и да помислите за вертикално разположение.

    3. Вертикални решения

    Предлагаме ви различни стилове вертиканлни аранжировки. Възможностите са неограничени - от висящи кашпи, до всевъзможни стелажи и решетки, та до европалета. Разгледайте снимките, но единственото, което може да ограничи вдъхновението са изискванията конструкцията да е стабилна и грижите за цветята да не бъдат прекалено затрудняващи поради височина или нещо друго. Една от идеите включва бели, излезли от употреба прозорци, като фон на градинско фонтанче, поставени за катерещи се растения.

    4. Градинската мебел

    Без пластмаса и имитации. Толкова се изприказва за чиста планета, та най-малкото, което можем да направим, е да не купуваме пластмасова градинска мебел. Верно, по-евтина е, но пък всяко решение от естествен материал се отблагодарява с дълга и предана служба на стопанина си. Така че можете да купите скъп ратанов комплект или весяляшки да боядисате старите сгъваеми столове (или обикновени). Не е нужни да са комплект или в един цвят, както ще видите на снимките.

    5. Зелени пътечки, дървена пейка и камъни

    Композициите можете да разнообразите с фонтанче, осветление, камъни и камъчета, жив плет и различни декорации. Градината може да бъде място за творчество и отмора, сезон след сезон, година след година, в пулса на непрестанно възраждащата се природа. И да не забравяме за бербекюто, което е винаги привлекателен център в живота в една градина (двор).

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини