Пламен Георгиев става генерален консул на България във Валенсия

    Правителството е назначило бившия председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев за генерален консул на България в испанския град Валенсия.

    Решението на Министерския съвет е било взето на закрито заседание на 9 август и e публикувано на 12 август. С него от длъжност се освобождава досегашният консул във Валенсия Цветелин Цолов.

    Изненадващата рокада се случва само дни, след като Висшият съдебен съвет се събра извънредно, за да възстанови Георгиев на работа като магистрат в Специализираната прокуратура. Малко преди това той подаде оставка като шеф на Антикорупционната комисия, след като проверката на НАП, започнала заради скандала с терасата на апартамента му в София, показа, че всичко около доходите и придобиването на имота е чисто.

    Междувременно обаче от строителния надзор се произнесоха, че построените на терасата на покрива на блока навеси с барбекю и джакузи са незаканно построени. Ако Георгиев не обжалва решението, според община "Слатина" той трябва да ги премахне до октомври.

    Източник: dir.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ед
      едно питане
      10 0
      15:54, 14 авг 2019
      Застроената тераса за сметка на държавата ли ще си я занесе там или и там ще си построи една незаконна? Скапана държава сме , вместо в затвора да ги вкарват , консули ги правят. Смях без сълзи.
    Последни новини