Бездомните кучета в Смолян и как да се реши проблема, решава днес Общинският съвет

Общинският съвет в Смолян ще заседава днес от 13.00 часа, а дневният ред на сесията ще съдържа 39 точки. Сред най-значимите за обществеността, е темата за безстопанствените кучета, които от месеци са проблем за града и гражданите масово недоволстват. Кметът на Общината ще предложи на съветниците да се приеме проект на Програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на Община Смолян и План за действие за периода 2019-2024 г.

Ще се направи и предложение за включване на общински детски градини и училища в Списъка на средищните детски градини и училища за учебната 2019/2020 година. Съветниците трябва да дадат разрешение и за формиране на паралелки и групи с брой на учениците и на децата в тях под определения минимум за учебната 2019/2020 година.

Създаване на звено за предоставяне на услугата „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ също е част от дневния ред на днешното заседание. Общината изпълнява проект за патронаж на възрастни хора и лица с увреждания по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

За пореден път ще се дискутира и въпроса за предоставяне на финансова помощ от местната хазна на футболните клубове „Родопа – Смолян“ и „Родопа 1927 Смолян“ . Съветниците ще трябва да разрешат и безвъзмездно поставяне на рекламно-информационни елементи на стълбове за електрическо осветление и подпорни стени с рекламна цел на Сдружение „Футболен клуб Родопа – Смолян“ и спонсори на отбора.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини