Ботьо Ботев: В България не е имало двойно убийство с двойно разчленяване

В България до момента не е имало двойно убийство с двойно разчленяване. Визирам случая, по който работят колегите край Негован. Това обяви криминалистът Ботьо Ботев пред NOVA.

"Подобни убийства у нас няма. Има особена специфичност при такова престъпление. Те са лесни за работа, от една страна. Трябва да се изясни трупът, който е разчленен. Да убиеш и после да разчлениш, това са силни действия. Който го прави поема риск, защото извършва редица неща, по които оставя следи. Убиецът трябва да има сериозен мотив, за да направи това. Между извършителят и потърпевшите имат силна връзка. Когато самоличността стане ясна, ще се намери лесно връзката с извършителя или извършителите", коментира Ботев.

Той смята, че работата на криминалистите в момента е сложен процес. "Да се правят оценки на този етап е рано. А това влияе и на работещите по случая, защото става неприятно да се работи. Случаи на разчленяване у нас има. Но двойно убийство с двойно разчленяване, не помня да има у нас. Случаят е фрапантен. Интересен от гледна точка на криминалистите. Всяка информация към хората, които работят, ще ги натовари. В момента се извършва огромна работа от един огромен екип. Всички трябва да са в синхрон. Трябва да има уважение към тях, защото случаят е изключително интересен", каза още експертът.

Припомняме, че рибар е подал сигнал да открит труп край водоем край Негован. Дошлите на място криминалисти са установили, че става въпрос за двойно убийство - жертвите са мъж и жена, а телата им са били разчленени. По първоначални данни жертвите са били простреляни в главата.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини