Екстремен риск от пожари в Хасковска област до неделя

За екстремен риск от бързоразвиващи се пожари на територията на Хасковска област, високи температури и силен вятър, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е за периода от 21 до 25 август 2019 г.

По този повод областният управител на Хасково Станислав Дечев изпрати предупреждение до кметовете на общини от област Хасково и кметовете на кметства от региона, съобщиха от държавната институция.

От своя страна кметовете на общини и кметства трябва да информират местното население, земеделски стопани и работници, пастири, пчелари и посетителите и работещите в горските територии и в съседство с тях, за екстремен пожарен риск през посочения период.

Кметовете на общини и кметства да заострят вниманието на стопаните при дейностите за почистване на пасища, ливади, горски територии и дворове в населените места и при възможност да се спре почистването на пасища.

При възникване на пожар, незабавно да уведомят компетентните органи с точен адрес на тел. 112 и при възможност да окажат съдействие за ликвидирането му.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини