Официално откриха паркинг с 95 места, част от него е построен над реката в Мадан

Изображение 1 от 5

    Днес кметът на Община Мадан Фахри Молайсенов откри официално новия паркинг в града, който изцяло променя облика на района на Многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Константин Чилов“.

    В края на миналата година държавата безвъзмездно прехвърли имот с площ 34,42 кв. м. Осем месеца по-късно новия обект е факт и кметът официално преряза лентата на новия обект с 95 паркоместа, който в голяма степен ще реши проблема с паркирането на МПС-та в града. 

    По проекта „Изграждане на градска градина с кътове за отдих, площи с декоративно озеленяване и паркинг“ е покрита част от коритото на протичащата в съседство Малка река. С реализирането на проекта, който е в интерес на общините Мадан, Златоград, Рудозем и други съседни общини, се осигуряват места за паркиране на служебни автомобили и автомобили на пациенти, посещаващи здравното заведение, ще както и по-добри условия за пациентите и хора с увреждания.

    От паркинга ще може да се осъществява връзка и с двора на болницата, който ще се ползва от автомобилите на спешната помощ или като авариен изход. Тротоарът от страната на болницата преминава в рампа за директен достъп до двора на здравното заведение, обособени са две зони, даващи възможност за сядане, разходка и отдих на пациентите и посетителите в зелена и природосъобразна среда.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини