МВР пусна снимки на бегълците от затвора

Пресслужбата на Министерството на вътрешните работи разпространи първи снимки на двамата бегълци от затворническото обещжитие в Стара Загора. Вече трети ден полицията преследва молдовците Василе Морару и Александр Хаджи.

Василе Морару е на 25 г. с ръст 176 см, нормално телосложение, пъстри очи, бяло лице, светла коса и правилен нос. В момента на бягството си е бил с къси панталони, бял потник и сини маратонки.

Александр Хаджи е на 31 г. с ръст от 173 см, нормално телосложение, кестенява коса, бяло овално лице, кафяви очи и правилен нос. Има белег от срязване под долната устна. Бил е облечен с къси панталони и черна тениска.

Двамата мъже са обявени за общодържавно издирване. Умоляват се гражданите, които имат информация за тях, да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР. Анонимността им е гарантирана.

Василе Морару и Александр Хаджи били настанени преди седмица в затворническото общежитие, след като вече прекарали 1 година в ареста. Очаквало се да ги преместят в София, където е трябвало да изтърпят присъдата си от 4 години и 8 месеца лишаване от свобода заради взривяване на банкомати в Казанлък и Стара Загора.

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов е разпоредил спешна проверка за изясняване на обстоятелствата около случая. Резултатите от нея се очакват тази седмица.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини