Каракачанов отхвърли призива на Волен Сидеров да подаде оставка. Печата

Раздор.

"Дума":

Каракачанов отхвърли призива на Волен Сидеров да подаде оставка

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов отхвърли призива на лидера на "Атака" Волен Сидеров да подаде оставка заради отпадането на изискването военното разузнаване да бъде оглавявано от военнослужещ.

"Волен Сидеров от една година иска оставки и тъй като иска хем да бъде във властта и да я консумира, и в същото време иска пред публиката да изглежда опозиционер. Обаче няма дупе да скочи на Бойко Борисов или на някой министър от ГЕРБ, а направи фундаменталната грешка една година да плюе своите партньори. От октомври иска оставката миналата година на Валери Симеонов. Сега като си видя резултатите на изборите, започна да иска моята. Ако ме питате какво ми е мнението - не ме интересува", каза в Пловдив Каракачанов, цитиран от Радио Пловдив. Както стана ясно по-рано, НС отхвърли ветото на президента Румен Радев върху Закона за военното разузнаване.

Предложение.

"24 часа":

ГЕРБ също предлагат: И при бърз съд убийци да получават доживотна присъда

Съкратеното съдебно следствие да остане като практика при умишлени убийства, тежки телесни повреди, блудство или изнасилване, но съдът да не бъде задължен да намали наказанието на провинилия се, защото си е признал. Такива промени внесоха от ГЕРБ в Наказателния и Наказателно- процесуалния кодекс в четвъртък.

Това е третата партия, която внася промени, свързани със съкратеното производство, след призива на "24 часа" тази правна институция да бъде променена. В началото на седмицата свои проекти за отмяна на съкратеното производство при убийства внесоха БСП и "Обединени патриоти". През годините от страниците на вестника не един юрист е призовавал за отпадането му, защото то позволява срещу самопризнания извършители на зверски престъпления да получават по 30 г. затвор вместо до живот зад решетките.

В първия работен ден на парламента след ваканцията "24 часа" връчи и прокламация със заглавие "4 аргумента да няма съкратен процес при жестоки престъпления" на депутати, лидерите на партии и членовете на правната комисия.

Вандали.

"Сега":

Футболни хулигани вилняха в заведение

Вандали вилняха в заведение в Пловдив, съобщава Нова телевизия. Група маскирани мъже нападнали част от посетителите, изпотрошили маси и столове.

В центъра на битката са били привържениците на две футболни агитки - "Ботев" (Пловдив) и "Локомотив" (Пловдив).

Случката се е разиграла преди няколко дни в пловдивския квартал "Изгрев". Според официалната информация от полицията сериозно пострадали и сериозни материални щети няма, въпреки бруталните кадри, които се появиха в четвъртък.

Чума.

"Сега":

Над 7 400 са заявленията за обезщетения за умъртвени прасета

Над 7 400 заявления са подадени от земеделски стопани, които очакват обезщетения за умъртвени прасета заради африканската чума. Това обяви министърът на земеделието Десислава Танева по време на парламентарния контрол, предаде БНР.

До момента са изплатени над 2 200 000 лева.12 области са засегнати от заразата.

В едно от активните огнища в Голямо Враново трябва да бъдат унищожени 1 000 свине-майки. Предвижда се актуализиране на законодателството по отношение на биосигурността у нас. Министър Танева очерта начините, по които ще продължат да бъдат подпомагани земеделските стопани, които доброволно са унищожили животните:

"Когато няма елементарни мерки за биосигурност, епизоотичният риск е висок, затова с оглед спиране наистина на изключително висок интензитет в началото на месец юли, то от края на юни започна, бяха предприети и най-непопулярните мерки".

Негован.

"Монитор":

Обвинените за клането от Негован остават за постоянно в ареста

Двамата мъже обвинени за клането на мъж и жена по случая "Негован" са на нож помежду си. Те постоянно се топели един друг пред разследващите за това кой е дал идеята да убият и разчленят треньора по борба Йордан Атанасов и жена му Марияна.

Това стана ясно в четвъртък в Софийския апелативен съд, който ги остави за постоянно в ареста. Двамата бяха арестувани в края на миналия месец, след като стана ясно, че са ликвидирали семейство Атанасови. Те очаквали, че в дома им ще открият 60-70 000 евро.

Пламен Шляпашки и аверът му Георги Нанчев

отново криеха лицата си в съда вчера.

Те не отговориха на нито един въпрос, но успяха само да смотолевят, че съжаляват за извършеното зверство.

Магистратите обаче не им повярваха и ги върнаха в килията. След заседанието стана ясно, че и двамата са направили пълни самопризнания, които се припокриват, но само по един въпрос не успяват да се нагодят. Майсторите дограмаджии се топели един друг в това кой е инициаторът на злокобното двойно убийство.

Смята се, че автор на идеята за убийството е Георги Нанчев, който познавал семейството на треньора по бокс от 15 години. Той редовно им ремонтирал жилища, спечелил доверието им и така научил, че преди време са продали жилище за 60-70 хил. евро.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини