Хотелиери искат оставката на Ангелкова. Преглед на печата

Фалит. 

"Дума":

Хотелиери искат оставката на Ангелкова

"Българският туризъм изключително трудно би компенсирал щетите от фалита на туроператора "Томас Кук". Това е един изключително неприятен фалит, който има и своето доста сериозно изражение като ефект в България", коментира Байко Байков от Управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори в неделя пред БНР. "Много неприятно ще пострадат наши колеги - хотелиери, може би около 60 хотела, които са натрупали задължения от "Томас Кук" към тях. Самата сума се предполага, че е в рамките на около 100 милиона лева. Това е първият ефект от доминото ефекти. На второ, място този фалит ще доведе до преструктуриране на британския пазар, на германския...", обясни Байков. "Очакванията са, че туроператорите в тези два пазара няма да могат в достатъчна степен да заместят капацитетите, реализирани от "Томас Кук" у нас. Досега от фалиралата компания са осигурявали годишно по около 300 000 туристи към България.Този огромен брой туристи трябва да бъде достатъчно навреме компенсиран, което не е лесно, тъй като моментът, в който този фалит беше обявен, е малко след като вече са завършени едва ли не и преговорите, договорите за следващата година. В екстрен порядък е необходимо всичко да се направи", допълни Байков.

ВМРО. 

"Сега":

ВМРО щяла да напусне властта, ако кабинетът подкрепи Македония за ЕС

Ако Министерският съвет не отложи въпроса за членството на Северна Македония, докато тя не изчисти историята от фалшификации, ВМРО ще напусне управлението, обяви пред Нова телевизия вицепремиерът и лидер на партията Красимир Каракачанов.

Той ще поиска правителството да излезе с такова решение преди 17 октомври, когато предстои Европейски съвет, на който се очаква лидерите на страните от Европейския съюз да вземат решение за начало на преговори за членство на Македония и Албания в ЕС. Решението ще се вземе само с абсолютно мнозинство. Дори и само една държава да бъде против, решение не може да бъде взето. "Причината не е само изказването на Пендаровски, а заради цялата политика, която Северна Македония води. Тя не изпълнява договора за добросъседство. Активно работих за сключването му ", заяви Каракачанов. Той вече призова България да не подкрепи Северна Македония за начало на преговорите за ЕС, а поводът беше изказване на македонския президент, че Гоце Делчев е българин колкото са и сегашните македонци, които имат нужда от български паспорт.

Каракачанов заяви, че в случай че МС отхвърли подобно решение, депутатите на ВМРО ще напуснат мнозинството. По-рано в позиция по темата във Фейсбук Каракачанов написа, че е скептичен дали македонската страна ще надмогне себе си и ще изчисти фалшификациите.

Полфрийман. 

"24 часа":

Бащата на убития от Полфрийман: Съставът, който го пусна, не е независим

Аз съм човек, който спокойно ходи по улицата. Дойдох в студиото с градския транспорт. Тези, които ме обвиниха, че раздавам правосъдие се видя, че те се разкриха и ние, хората, от улицата, им пречим. Това каза по Нова телевизия бащата на жестоко студент по право Андрей Монов - Христо, по повод на скандалното пускане на Джок Полфрийман.

"Този състав не е независим и е предубеден. Този състав трябваше да си направи отвод. Д-р Монов припомни, че Полфриймън е поискал по време на гледането на мярката му за неотклонение след убийството на сина му Андрей, искал порно канали на телевизиора си в затвора.

"Всичко беше добре разиграно и добре подлатено финансово", коментира д-р Монов.

Мерки. 

"Монитор":

БДЖ спира за три седмици 14 влака

БДЖ спира за три седмици от утре до 20 октомври 14 влака, съобщиха от държавния жп превозвач. Промените са свързани с необходимостта от осигуряване на достатъчен брой локомотиви за обслужване на влаковете поради съществуващия в момента постоянен недостиг на тягов подвижен състав.

Пътническите влакове, които няма да се движат през периода от 30 септември до 19 октомври, са следните:

• Пътническият влак № 30135 от Карлово за Зимница, който заминава от гара Карлово в 18:00 ч. и пристига в Зимница в 21:19 ч.;

• Пътническият влак № 30175 от Карлово за Зимница, който пътува само в ден петък, тръгва от гара Карлово в 17:00 ч. и пристига в Зимница в 20:40 ч.;

• Пътническият влак № 50133 от Дупница за Петрич, който заминава от гара Дупница в 17:10 ч. и пристига в Петрич в 19:52 ч.;

• Пътническият влак № 20164 от Варна за Шумен, който тръгва от гара Варна в 16:45 ч. и пристига в Шумен в 18:53 ч.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини