КРОС принудени да си сменят името, за да участват в местните избори

Спешен брифинг свика в Смолян местната коалиция КРОС във връзка с писмо от ОИК, касаещо регистрацията им за местните избори. Цитираме: "С писмо получено на електронната поща на ОИК-Смолян с вх. №4/11.09.2019 г. Централната избирателна комисия уведомява всички Общински избирателни комисии, че наименованието или абревиатурата на местна коалиция следва да съдържа само наименованието или абревиатурата на някоя от участващите в нея партии или коалиции, като наред с това наименованието или абревиатурата на участващите в местната коалиция партии и коалиции може да се добавя в скоби към наименованието или абревиатурата на местната коалиция.​
Във връзка с гореизложеното ОИК - Смолян установява несъответствие на името на регистрираната от Вас Коалиция "КРОС" и дава указания за отстраняването им в тридневен срок  от получаването на настоящото писмо, но не по-късно от крайния срок за регистрация, който е 16.09.2019 г.
Във връзка с гореизложеното, ако в срока указан по-горе несъответствието не бъде отстранено ОИК - Смолян следва служебно да заличи регистрацията на представляваната от Вас коалиция, за участието в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г."
От КРОС определиха това като "натиск, който се налага върху нас и други местни коалиции от страна на управляващите органи и, в частност, Централната избирателна комисия. Вчера получихме писмо, с което ни беше указано да променим обстоятелствата по даденото от нас заявление, а именно невъзможността да ползваме името КРОС на предстоящите избори на 27 Октомври 2019 година с името КРОС. Име, зад което стоят години работа на много хора. Име, с което ние сме
разпознаваеми като общински съветници и с което сме спечелили огромно доверие от нашите съграждани от 2015 година насам. Име, което се превърна в символ на истинската промяна и добрите практики за град Смолян и втората най-популярна организация в града."
Според Анастас Караджов, този текст е гласуван и приет от ЦИК, така че КРОС и всички местни коалиции да не могат да участват с имената си, да бъдат принудени да се регистрират и да участва на тези избори с имената на някоя от
политическите партии, които ги подкрепят.
"В общи линии, забранява ни се да използваме името КРОС. С този ход ЦИК и парламентарно представените големи политически партии и властимащите залагат капан в изборния кодекс в последния момент за регистрация и отнемат демократичните права на местните партии и коалиции да участват свободно в изборния процес със собствените си имена, върху които те са работили с години и с които са познати пред местните си избиратели и в страната чрез практиките, с
които биват асоциирани.
Считаме, че това е поредната манипулативна атака, с която разбираме още повече какво влияние има КРОС в града и срещу какви подмолни методи и хора ще се представим в настоящата борба за кмет и общински съветници на община Смолян и кметове на кметства на територията на община Смолян", заявха още от КРОС.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
29 сеп 2020
Последни новини