24 °C

КРОС принудени да си сменят името, за да участват в местните избори

Спешен брифинг свика в Смолян местната коалиция КРОС във връзка с писмо от ОИК, касаещо регистрацията им за местните избори. Цитираме: "С писмо получено на електронната поща на ОИК-Смолян с вх. №4/11.09.2019 г. Централната избирателна комисия уведомява всички Общински избирателни комисии, че наименованието или абревиатурата на местна коалиция следва да съдържа само наименованието или абревиатурата на някоя от участващите в нея партии или коалиции, като наред с това наименованието или абревиатурата на участващите в местната коалиция партии и коалиции може да се добавя в скоби към наименованието или абревиатурата на местната коалиция.​
Във връзка с гореизложеното ОИК - Смолян установява несъответствие на името на регистрираната от Вас Коалиция "КРОС" и дава указания за отстраняването им в тридневен срок  от получаването на настоящото писмо, но не по-късно от крайния срок за регистрация, който е 16.09.2019 г.
Във връзка с гореизложеното, ако в срока указан по-горе несъответствието не бъде отстранено ОИК - Смолян следва служебно да заличи регистрацията на представляваната от Вас коалиция, за участието в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г."
От КРОС определиха това като "натиск, който се налага върху нас и други местни коалиции от страна на управляващите органи и, в частност, Централната избирателна комисия. Вчера получихме писмо, с което ни беше указано да променим обстоятелствата по даденото от нас заявление, а именно невъзможността да ползваме името КРОС на предстоящите избори на 27 Октомври 2019 година с името КРОС. Име, зад което стоят години работа на много хора. Име, с което ние сме
разпознаваеми като общински съветници и с което сме спечелили огромно доверие от нашите съграждани от 2015 година насам. Име, което се превърна в символ на истинската промяна и добрите практики за град Смолян и втората най-популярна организация в града."
Според Анастас Караджов, този текст е гласуван и приет от ЦИК, така че КРОС и всички местни коалиции да не могат да участват с имената си, да бъдат принудени да се регистрират и да участва на тези избори с имената на някоя от
политическите партии, които ги подкрепят.
"В общи линии, забранява ни се да използваме името КРОС. С този ход ЦИК и парламентарно представените големи политически партии и властимащите залагат капан в изборния кодекс в последния момент за регистрация и отнемат демократичните права на местните партии и коалиции да участват свободно в изборния процес със собствените си имена, върху които те са работили с години и с които са познати пред местните си избиратели и в страната чрез практиките, с
които биват асоциирани.
Считаме, че това е поредната манипулативна атака, с която разбираме още повече какво влияние има КРОС в града и срещу какви подмолни методи и хора ще се представим в настоящата борба за кмет и общински съветници на община Смолян и кметове на кметства на територията на община Смолян", заявха още от КРОС.
 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Днес съсредоточете повечето от усилията си върху професионалната сфера, защото съществува риск от неуспех. Огледайте нещата от всичките им страни до най-малките подробности. Изберете най-подходящия момент за действие, от това ще зависи много. Някои от вас получават финансови приходи от успешно реализирани сделки с наеми и продажби на имоти.
16 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Заели сте се с много дела едновременно и имате всички шансове да успеете, стига да овладеете емоциите си. Не допускайте външни вмешателства в работата си, особено, ако е свързана със значителни суми. Вие най-добре знаете какво трябва да се направи. Потърсете контакт с приятел, с който отдавна не сте се чували.
16 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Делата ви днес ще бъдат успешни, ако проявите търпение и оставите обстоятелствата да работят във ваша полза. Харчете по-малко от заработеното и ще имате повече. Ако споделите вечерта си с любимия човек ще неутрализирате напрежението от деня и ще се заредите с нови сили. Очакват ви приятни емоции.
16 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
В подкрепа на работата ви ще се мобилизирате и я приключите навреме. Имате добра енергия, а и физическата ви форма позволява да се натоварите повече, няма да се отрази на неблагоприятно на общуванията ви. В желанието си да сте полезни на някого ще направите и невъзможното, дано го оцени.
16 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Силни емоции и добро настроение ще преобладават сред Лъвовете. С отворени сетива сте за новостите и няма да пропуснете добрата възможност, която ви се предлага днес. Активността ви ще е провокирана и от желанието ви час по-скоро да видите осъществени намеренията си. Не пренебрегвайте човека, който ще ви потърси за подкрепа.
16 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Някои Деви днес ще бъдат заинтригувани от делово предложение, което идва тъкмо навреме. Имате възможност сами да прецените дали поемате риск или не, и да се справите със ситуацията. За предпочитане е да не намесвате роднините си, които едва ли ще са в състояние да погледнат обективно на нещата.
16 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Независимо дали се занимавате с работа или развлечения, със сигурност вие ще сте един от хората, които дават идеи. Бъдете готови да се съобразите и с всяко чуждо мнение. Само така ще постигнете нужното спокойствие в обстановката около вас. Някои от вас ще предприемат кратко пътуване.
16 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нещата ви ще се развиват такива, каквито сте ги планирали. Ще получите финансови придобивки и ще можете да се поглезите. Това ще повиши самочувствието ви и ще ви настрои на хазартна вълна. Може би трябва да преразгледате отношенията си с някои хора и да преосмислите връзки, които ви потискат.
16 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Професионалната ви работа ще запълва основната част от времето ви днес. Без изненади ще протича деня и на творците, отдадени на творчеството си ще се посветят на идеите си. Вложените усилия ще бъдат гаранция за сполука. За други издигане в службата и финансови придобивки. Изненадайте приятно партньора си.
16 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Опитайте се да разведрите атмосферата около вас, повече напрежение е нездравословно. Намерете себе си и своето място сред другите. От правилната ви преценка ще зависи бъдещето на много хора. Разпределете времето си, като не пропускате да обърнете внимание на близките си и на нуждата ви от почивка.
16 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се организирате и ще свършите всичко, което планирате за днес, без това да се отрази на връзките ви с околните. При постигане на договорености не изхождайте единствено от личните си интереси, защото няма да се стигне до сделка. Използвайте деня си и за подготовка на предстоящо пътуване.
16 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
За повечето от представителите на знака този ден обещава да бъде спокоен и без излишни изненади. Въпреки това обаче бъдете готови за нещо, от което зависи начина, по който ще протича бъдещата ви работа. Опитайте се да възстановите добрите си отношения с човек, който е бил ценен за вас по един или друг начин. Удовлетворението ви от вечерта ще е пълно.
16 окт 2019
Последни новини