СДС: ГЕРБ и ДПС в Кърджали са си самодостатъчни, пазят статуквото

Преди 20 години СДС – Кърджали предложи на хората нов модел на управление. Дали е бил успешен или не – времето е най-големият съдник, а не само избирателите. Така че, историята ще оценява оня пробив.

Едно е важно обаче – управлението без алтернатива на повече от 10 години доказва, че липсата на реална конкуренция е вредна както за местната , така и за държавната власт. Не защото ще чуем думи като „забравили се“, „неможещи“, „отчуждени от житейските проблеми“, а защото моженето да покажеш ново развитие е изчерпано. Това пак важи и за местната, и за централната власт. Отдавна в СДС говорим за мандатност, отдавна говорим за обучена изборна администрация, за да не бъдат опорочавани изборите и избирателите да са сигурни, че гласът им няма да бъде „затрит“.

Местните избори на практика са легално купени от избирателните комисии. Колкото повече участници имаш там, толкова гласове с държавна пара ще спечелиш. Като умножиш по 4 – членовете на семейството- ето ти легално купуване на гласове. Ако членовете на СИК бъдат професионални,както е в повечето страни, първо те няма да фалшифицират изборите. Второ: обучените хора не биха допускали грешки. Факт е ,че през последните избори протоколите бяха неграмотно попълнени и с много грешки. Нека само припомним, че над 2000 бюлетини за местните избори бяха невалидви.

Запитайте се защо и ГЕРБ и ДПС са си самодостатъчни. Нито едните включват повече представители на независими граждани, нито - другите. Защото им трябва обединен враг и партийна битка. Това обаче не е формула за участие на гражданите в местното самоуправление. Това е формула на запазване на статукво. А политическата конфронтация спира потока на парите и от частни, и от държавни инвеститори, защото бизнесът не инвестира с охота там, където няма сигурност.

СДС – Кърджали иска тези избори да НЕ са нито етнически, нито политически. Местната власт трябва да изразява силната гражданска позиция и решава ежедневни проблеми. Някой да си спомня за последните 4 години от политическата „активност“ в общинския съвет да е решен въпрос ?! Не! Защото партиите забравиха, че са пратени от избирателите, а политическото театро вече 10 години се играе от един победител – най-много едни и същи – бити – М.Багдасаров, областен управител, Радо Милев… Да не говорим, че някои кандидати за кмет нямат нито едно изказване в местния парламент. На обикновен политически език това означава – всички се познават, всички си имат алъш-вериша, самодостатъчни сме си – я, пак ни изберете!

Не гласувайте и този път за вечните играчи! Изберете професионалист, твърда ръка, нестандартен лидер, такъв, който ще разбърка договорките в местния парламент и ще започне не само да пита, но и да дава решения.Защото местната власт е властта на избирателя!!! Изводът: Никой не иска реално да промени статуквото!!!

Какво ще получи кърджалийския избирател – безалтернативност; уж „титаничен“ етнически сблъсък, а в реалност общински спектакли; незачитане на гласовете тук-там и безпощаден цинизъм. Топката се тупа НЕ, за да се избере нов кмет, а за да може по –големите партии да вкарат повече съветници, подредени от политическите лидери.

И така преди повече от 20 години СДС – Кърджали предложи друг модел и успя. Предложи го като една година преди това обединяваше в една малка зала – българи, турци, помаци, различни религиозни общности, различни симпатизанти и червени и сини и оранжеви и лилави с една цел – МЕСТНАТА ВЛАСТ ИЗИСКВА ПО-ШИРОКО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО! А работата в местния парламент не бе платена, защото идеята е , че влизаш, за да работиш „ на ползу роду“, а не за да получаваш една заплата.

12 години след малката победа на СДС – хората в селата и града са все по – разделени /дори вътре в партиите/, все по-бедни и все по-лъгани. Оказва се – не искаме промяна

Защото, ако искаше промяна ГЕРБ щеше да обедини както някога всички за победа, а не да разчита на бройката членове на СИК и на държавни служители.

Защото, ако ДПС беше готово за промяна общинската администрация щеше да е по-различна и професионалистите повече, за да е светъл и чист градът.

Защото, малките партии в дясно нямаше да търсят помежду си врага, за да се класират един-двама на заплата в местния парламент.

Защото спечелилият, както някога Р.Димитров, щеше да знае, че може да си иде безславно през следващия мандат, ако градът е мръсен, парковете- разбити, улиците- с дупки / и държавни и общински/, построеното с народна пара- калпаво, инвестициите в общината като държавен и общински принос – ударили дъното!

Е , искате ли, хора по селата и града, промяна!!! Май така ни е по-тихо и спокойно – едни и същи на всеки километър, чак до края на света!Спете спокойно! Кметът е ясен. Съветниците – също. Ние всички пак сме недоволни,… вкъщи пред салата и ракията.

А ако не се страхувате и наистина Ви е омръзнало да Ви лъжат – не гласувайте с купени гласове, не робувайте на стари схеми, не създавайте образа на верския враг, пренаредете партийните листи. Изберете този, който иска не да „рестартира“/ което означава отново да възпроизведе същия модел/, а този, които ще промени спокойствието на вечните играчи!

Изберете човек доказан в професията си, с управленчески опит, със здрава ръка и „болен“ за бъдещето на града и децата ни. Такъв, чийто родители са родени тук, чийто роднини са в грозния гробищен парк на Кърджали, чийто деца, където и да ходят – се завръщат все още за съвет при нас.

Общинско ръководство на СДС-Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ис
    Истински седесари
    2 0
    14:24, 18 сеп 2019
    И това го казва жена на хранилка при ДПС и коалиционен партньор на ГЕРБ. Как му казват на това. Шизофрения?
Последни новини