Depeche Mode представят документален филм само в една нощ

Hов документален филм за културното влияние на групата Depeche Mode ще бъде прожектиран в 2400 кина в 70 държави в цял свят, но само за една-единствена вечер - на 21 ноември.

Заглавието на проекта, който групата обяви от профила си в "Туитър", е SPIRITS of the Forest. Той е пълнометражен документален и концертен филм, заснет от един от дългогодишните сътрудници на групата, холандския фотограф и режисьор Антон Корбин.

Филмът проследява "дълбоко емоционални истории на шестима специални фенове на Depeche Mode" и съдържа кадри, заснети в родните градове на тези почитатели по целия свят. Освен това събира на едно място и части от някои от най-силните сценични изпълнения на групата от финала на турнето им от 2017 и 2018 г. Global Spirit в Берлин.

Фронтменът Дейв Гахан споделя, цитиран от сайта NME, че е изключително горд от този филм и историята, която той разказва. "Изумително е да видиш съвсем реалните начини, по които тази музика е повлияла на живота на феновете."

Кийбордистът, китарист и също основен вокал на групата Мартин Гор допълва, че в "днешния свят на размирици и разделение музиката наистина може да е сила за добро, която да обединява хората".

Билети за прожекциите на филма ще бъдат пуснати в продажба от 26 септември на сайта spiritsintheforest.com. Там почитателите на групата ще могат да се информират за актуална информация около проекта.

Четиринадесетият студиен албум на Depeche Mode със заглавие Spirit бе издаден през 2017 г. Тогава пред изданието "Ролинг стоун" Гахан коментира, че не би го нарекъл политически албум, "защото не слушам музика по политически начин, но определено е за човечеството и мястото ни в него".

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта

Последни новини