Напусна ни Анди Флечър от „Депеш мод“

На 60-годишна възраст почина музикантът и основател на британската електронна група "Депеш мод" Андрю Флечър, съобщиха от групата.

Тъжната вест споделиха в Twitter. 

"Шокирани сме и изпълнени с непреодолима тъга от преждевременната смърт на нашия приятел, член на семейството и колега от групата Анди Флетч Флетчър. Флетч имаше златно сърце и винаги беше там, когато имаш нужда от подкрепа или разговор. Нашите сърца са със семейството му и ви молим да уважавате личното им пространство в този труден момент", се казва в публикацията.По време на кариерата си музикантът е известен най-вече с псевдонима "Флетч". Той е роден през 1961 г. в Нотингам, но се премества в Базилдън, където в края на 70-те години създава групата Composition Of Sound, заедно с Мартин Гор и Винс Кларк. С привличането на певеца Дейв Гахан те променят името си на "Депеш мод", а групата се радва на хитове, сред които New Life и Just Can't Get Enough.

Групата е основана в град Базилдън през 1980 г. Наименувана е на френското модно списание Dépêche mode. Нейният стил отначало е new wave с елементи на new romantic, а през 1990-те години са окачествявани като алтернативна рок група.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини