С дарове за децата стартира новата учебна година в Неделното училище в Смолян

Изображение 1 от 3

    С неделната света Литургия и водосвет за здраве и благоденствие на децата, в Неделното училище и Детския хор към храм „Св. Николай Чудотворец“ в Смолян, бе открита осмата поред учебна година, гости бяха миряни, както  родители  и приятели на децата.

    След ритуала свещеник Васил Маджаров подари на всички православно календарче за 2020 г., а седмокласниците, успешно приети в избраните от тях гимназии и ще продължават да ходят на Неделно училище, получиха сребърни кръстчета. Момичето от Детския хор, вече студентка,  получи  икона на Света Богородица и православна книга. А най-малките, които вече са в първи клас, бяха зарадвани с книгата  „Чудеса“.

    По време на водосвета Детският хор с диригент Соня Цветкова съпровождаше отец Васил в молитвените песнопения заедно с хористите от храма.

    Преди да поръси всички със светена вода,  като ръководител на Неделното училище,  отец Васил поздрави децата, че се  трудят усърдно  , напредват в духовните знания и развиват певческата си дарба. Благодари и на родителите, че са въвели рожбите  си в храма и пожела на учителите все така предано и сърцато да работят.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини