В гетата работата да е още по-трудна вече, очаква Вълчев

Хората ги съдят по средствата, не по целите. Това заяви пред БНТ просветният министър Красимир Вълчев за истерията с отнемането на деца от училище.

Според него това е атака срещу образователната система. Зад това стоят чужди доктринажни интереси, подчерта министърът.

Той е на мнение, че някой злоупотребява по най-грубия начин със страховете на родителите. Учителите са реагирали адекватно в тази ситуация.

Министърът очаква, че екипите, които убеждават ромите да си пращат децата на училище, ще работят по-трудно. На тях ще се гледа като на хора, които ще искат да им отнемат децата.

Очевидно целта е да се насади съмнение в тези общности, убеден е Красимир Вълчев. Истерията е организирана за половин час, стана ясно от коментара му.

40000 деца допълнително са включени в образователната система. 4000 вторично са отпаднали. Това е по-малко в сравнение с предходни години. Министърът е категоричен, че трябва да има задължително средно образование.

12% са предсрочно отпадналите от учебния процес. По думите му целта е да се намали този процент. В последните години пестяхме от образование и сега това ни се връща, изтъкна Вълчев.

Припомняме, че вчера, 12 октомври зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и психологът Иван Игов призоваха да не се създава психоза преди избори с подобни истерии.

Ден по-рано министърът на обраната и вицепремиер Краисимир Каракачанов потвърди, че няма отговорен служител от МО за истерията в Сливен, по повод информацията, че именно служител от там се проверява за ситуацията.

Вицеприемиерът Томислав Дончев пък заяви, че паниката в Сливен е поредната дигитална щуротия.

Премиерът Бойко Борисов също коментира темата, като запита какво ще ги прави държавата тези деца. След това стана ясно, че ще иска помощ за разясняване на "чудовищната лъжа" с отнемане на деца.

На 7 октомври родители от няколко училища в Сливен и в Карнобат прибраха светкавично децата от класните стаи. Причината - някой пуснал слух в интернет, че социалните служби вземат деца.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ne
    nelicha - нелича
    5 -1
    14:58, 13 окт 2019
    Няма нищо по свято на този свят , от знанието и образованието . За това мили братя не се поддавайте на тъпите порнографски инсинуации , които целят да ви отделят от Българския народ.
  • 2
    На
    Наблюдател
    6 -2
    16:12, 13 окт 2019
    Ромите ще се социализират, когато спрат да раждат повече от три деца, когато започнат да учат български език и да посещават редовно училище и когато законите са валидни и за тях!
  • 3
    Пе
    Перукан
    1 -3
    18:38, 13 окт 2019
    Лъжеш се циганите от векове са си такава сган и такива ще си останат още векове таккива са им гена и манталитета
Последни новини