Европейските социалисти подкрепиха Милко Багдасаров за кмет на Кърджали

Европейските социалисти подкрепиха кандидата на левицата Милко Багдасаров за кмет на Община Кърджали. За да изрази лично подкрепата в Кърджали дойде председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. Той проведе и среща с актива на БСП, кандидатите за общински кметове и кметове на населени места,както  и за общински съветници.

  Най-ключовата дума днес в Кърджали е „Промяна”. Кандидатите на ДПС и ГЕРБ са представители на досегашната власт, на статуквото.  Единствено Милко Багдасаров олицетворява промяната. Той управлява перфектно едно от водещите училища в страната „П.Р.Славейков”, посочи Станишев. Той отбеляза, че в училището за шампиони цари състезателен дух и то е един оазис на просветата. В предизборната платформа на Багдасаров  значително място е отделено на бъдещето на младите хора. Това хармонизира с плана за младите хора на ПЕС. Една от мерките е трикратното увеличение на средствата за програма „Еразъм+”,която ще обхване не само студенти,но и средношколци. Само Милко Багдасаров предлага мерки за да се спре бягството на младите хора и те да се върнат обратно тук. Бях в Англия сред наши сънародници. Те споделят: „Ние не сме тук от добро,ние сме като присъдени дървета!”,подчерта Станишев. Председателят на Партията на европейските социалисти похвали стремежът на Багдасаров към привличане на високотехнологични производства, като кореспондиращ си с политиката на Европейския съюз, който ще отделя значителни средства в тази насока. Той похвали и идеите на кандидатът на левицата институциите на местната и държавна власт в Кърджали да се отворят за младите хора с добра професионална експертиза и да се загърбят партийните  назначения.

  Има умора от ГЕРБ в страната. Промяната ще дойде в резултат на местните избори. Така се случи падането на кабината „Костов”. Така се случи и с идването в управлението на Тройната коалиция, подчерта Станишев. Той припомни, че левицата е готова за управление и го заяви по време на евровота, когато постави въпроса за оставката на кабинета „Борисов 3”.

  Георги Кулов

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Последни новини