Съдът чака Куйович да не обжалва, за да го върне в затвора

Състав на Софийския градски съд (СГС) спря производството, иницирано от началника на затвора в София във връзка с връщането на черногореца Будимир Куйович в общежитие от закрит тип.
 
Съдът реши, че не може да се произнесе по това дело, докато не приключи другият процес, който осъденият води срещу заповед на шефа на затвора заради замяната на режима му от лек в общ.
 
Припомняме, че Будимир Куйович излежава последните 3 години и половина от 16-годишната си присъда за трафик на дрога.
 
На последното съдебно заседание на 7 октомври, както и на това на 25 септември делото срещу черногореца беше отлагано, за да могат да се съберат нови доказателства.
 
Двете паралелни дела започнаха, след като в края на август месец  Будимир Куйович беше арестуван при рутинна проверка на АМ "Тракия" с фалшива шофьорска книжка, въпреки че би трябвало да излежава присъдата си. По-късно се разбра, че по това време е бил в отпуск от затвора, настанен в открито общежитие в Казичене.
 
Тогава спрямо Куйович не бе взета мярка за неотклонение, тъй като изтърпява наказание "лишаване от свобода". След задържането му отново бе приведен в затвора за доизтърпяване на наказанието.
 
Случаят обаче струва поста на и.д. директора на Софийския централен затвор Десислав Трайков, който бе освободен от поста в началото на септември месец.
 
След случката на магистралата лидерът на АБВ и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков коментира със сарказъм, че Будимир Куйович е "герой на затворническия труд". Тогава Петков настоя делото срещу Будимир Куйович да бъде разсекретено.
 
Преди повече от 10 години заради действия и думи на черногореца имаше оставки на полицейски шефове. По време на съдебния процес срещу Куйович обвиняемият успя да обвини дори тогавашния вътрешен министър Румен Петков, че е вземал пари от него. Петков подаде оставка като член на кабинета на Сергей Станишев на 13 април 2008 г.
 
Преди да бъде осъден, соченият за човека на Сретен Йосич у нас имаше 10-годишна забрана за влизане в страната ни. Куйович обаче я нарушава 14 пъти.
 
 
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини