"Демократична България": Запознахме се с проблемите на Онкото и ще действаме за решаването им

    Намирането на кадри, особено млади, както и ниското заплащане са едни от проблемите в Специализираната болница за активно лечение по онкология в хасковския квартал "Болярово". Това сподели началникът на Лъчетерапевтичното отделение д-р Живко Филев на среща с кандидатът за кмет на Хасково арх. Драгомир Андонов от коалиция "Демократична България - Обединение" и кандидати за общински съветници от листата, които се интересуваха от ситуацията в здравното заведение.

    Медикът уточни, че проблемът с набирането на персонал е в цяла България, не само тук. "Основната ни идея е да дойдат млади хора, но не искат, тъй като заплатата, която може да предложим е 700-800 лева", заяви началникът на отделение, открито преди около 5 години. Специалистът коментира, че може да се помисли за допълнително финансиране и допълни, че обслужват по около 1000 пациенти годишно от 7-8 общини.

    Той и колегите му се жалваха, че градинките и пространството около Лъчетерапията са в много лошо състояние, а площите се ползват от пациенти, посетители и служители в съседните две болници - Тубдиспансера и Психото. Поясниха, че санитарите полагат грижи, но сами не могат да се справят с поддръжката.

    В отговор на това кандидатът за общински съветник Тодор Топалов от "Да, България", която е част от "Демократична България" обясни, че могат да се погрижат за ландшафтната архитектура около общинската болница и поясни, че листата им е съставена от силен екип - има хора капацитети, им хора, които да достатъчно мотивирани да работят за благото на града, има и доста млади, които трябва да са наясно с проблемите, за да могат да бъдат решавани.

    "Ние всички се запознахме с основните проблеми на болницата, така че от тук нататък ние трябва да действаме така, че да бъдат решени", заяви младият икономист, който е трети в листата.

    На срещата присъстваха кандидатите за общински съветници Мария Филева-Захариева, инж. Симон Зенопян, Таня Иванова, Милена Налбантова-Божилова. По време на посещението в болницата представителите на коалиция "Демократична България - Обединение", участваща под №66 в интегралната бюлетина за изборите на 27 октомври, коментираха и някои основни моменти от стратегията си за развитие на община Хасково. Подчертаха, че се търсят варианти за намаляване на трафика, за подобряване на пътната инфраструктура, за подобряване средата в крайните квартали, както и дигитализиране на общината. Беше коментирана и възможността за изграждане на велоалея по европроект до отдалечения хасковски квартал, в който се намира и специализираната болница, което би спомогнало и за по-лесното придвижване на здравните специалисти до работните им места.

    В края на срещата медиците от СБАЛО пожелаха на представителите на "Демократична България - Обединение" като влязат в управлението на общината да работят за развиването на община Хасково.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET
    Последни новини