Домашен арест за полицая със счупен крак, крал заради борчове

    Полицаят, който си счупи крака при кражба, ще остане под домашен арест. Мярката му за неотклонение беше гледана в закрито съдебно заседание в болничната стая на Ортопедичното отделение на хасковската болница.

    31-годишният Атанас Николов от Пазарджик беше задържан на 14 октомври 2019 година за кражба на 10 лева от апартамент на булевард "3-ти март" в Димитровград и златен синджир от апартамент в Хасково. При проникване в жилището в Бригадирския град е бил засечен от собственичката. Прибирайки се в дома си, 40-годишната стопанка заключила вратата на апартамента, а обвиняемият скочил от прозореца, при което си счупил крака. По-късно е бил спипан от полицаи в района и е бил настанен за лечение в МБАЛ-Хасково със счупена пета и е опериран. Заради здравословното му състояние се наложи мярката му за неотклонение да бъде гледана в болничната стая.

    Прокурорът по делото Атанас Палхутев от Районна прокуратура - Димитровград поиска обвиняемият да бъде оставен под "домашен арест" предвид здравословното му състояние. Искането беше уважено от съдия Огнян Гълъбов от Районния съд в Димитровград.

    Стана ясно, че униформеният полицай Атанас Николов не е отричал за извършената кражба. Адвокатът му Веско Георгиев обясни, че клиентът му е прибегнал към кражба, защото е бил в затрудено финансово положение. Имал кредити за над 40 000 - 50 000 лева, притискан е и от колекторски фирми, заяви юристът. Имал две деца, едното от които доведено.

    Атанас Николов работил като полицай от 6 години.

    За престъплението законът предвижда наказание от 1 до 10 години затвор. Според разследващите младият мъж е действал със съучастник, който е в процес на издирване.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      На
      Наблюдател
      62 -2
      15:29, 18 окт 2019
      Изводът е, че който има борчове, трябва да краде! Аман от адвокати и чудо!
      • Ху
        Хулиган
        57 -2
        17:09, 18 окт 2019
        В 1996 година заплатата на полицай бе 6$, и никой не отиде да краде! Сега са сбирщайн от кол и въже! Малко са свестните в МВР!
    • 2
      Пл
      Пламена
      41 -11
      15:54, 18 окт 2019
      От къде да започна? Ако един друг полицай наскоро не беше споделил,че обмисля да става тираджия,нямаше да повярвам колко им е зле заплащането.Дъвчи се едно и също- полицаи,медици и учители трябва да имат достойно заплащане.Всичко това рефлектира върху нас обикновените граждани,заради ниско платения си труд,нямат мотивация да си вършат качествено работата.То старите хора не напразно са казали- "Сиромах човек-жив дявол".
      • От
        От трън че на глог
        21 -7
        19:01, 18 окт 2019
        Та по висок! Умният полицай сега ли се сети да става тираджия? В началото обаче си мислеше че ще врътка синджира цял ден и ще си взема мънгизите. Както и правеше нали? Я нека стане тираджия като си мисли че ще му е по-лесно и по-малко рисковано,тях де не им се бачка все чуждата паница виждат!
    • 3
      In
      incubo
      27 -6
      16:00, 18 окт 2019
      значи е кука ама глурава те такива ги взимат
      • +-
        +-
        11 -6
        17:17, 18 окт 2019
        На теб това харесва ли ти, че има глупави полицаи?
        Или само тъй си пишеш, за участие.
      • Ou
        outcubo
        5 -6
        20:03, 18 окт 2019
        Фатмак - това звучи гордо.
    • 4
    • 5
      Ам
      Аман бе
      23 -4
      19:08, 18 окт 2019
      Счупена пета-гипсират го и може да си стои в ареста.Ако не беше полицай дали прокурора щеше да иска "домашен арест"?Ама иначе подкрепя Гешев за главен.
    • 6
      Ив
      Иво
      24 -4
      20:06, 18 окт 2019
      И такива боклуци ни ,, пазят " от крадците и дебеловратните примати с анцузите и златните ланци / т.н. бизнесмени - мутри и рекетьори/ ! А тоя помияр сигурно е излизал на стачките за повишаване на заплатите на полицаите ! И по 10.000 лв. да им дават като заплати месечно - пак ще са същите ненаяли се пе.алчета ! БЕЗ извинение !
    • 7
      Ор
      ориент експрес
      17 -1
      21:16, 18 окт 2019
      Аман от полицаи....стават и крадци , а и адвокати, щото Веско Георгиев и той е завършил Магнаурската школа в Симеоново, ако бе университетски възпитаник щеше да знае, че ако иска да говори глупости за тежко материално положение , трябваше да го направи в самото дело, а не в производството за мярката за неотклонение. Живеем в полицейска държава. Престъпниците ни-полицаи, адвокатите ни-полицаи, кандидатът за главен прокурор/ единствен и без всякаква конкуренция/ и той полицай. Само полицаите не са професионални полицаи , ами са събрани от ктол и въже и са със всякакво образование, но най-вече без образование.
    • 8
      На
      Натанаил
      10 -1
      07:36, 19 окт 2019
      Какво означава "Домашен арест"???? Дисциплинарно уволнение и съд! Домашен арест.....Защо не му връчат и 500 лева за награда?! Това безумие само в България го има.
    Последни новини