5-годишна цигуларка подреди реда на участие в конкурса ”Проф. Недялка Симеонова"

  Най-малката участничка в тазгодишното издание на  Международния конкурс за млади цигулари на името на  Проф. Недялка Симеонова-5 -годишната Тереза Терзийска изтегли жребия за подреждането на музикантите. 
  Церемонията се проведе днес по обяд в театъра. 
   
  Тереза е родена през 2014 година и вече е има награди от конкурси.  Тя е носителка на 2-ра награда от 14-ия Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти-Перник 2019, както и на първата награда от националния музикален конкурс „Милчо Петров“ за 2018 и 2019 година.  В конкурса участва и сестрата на Тереза-8-годишната Петра Терзийска.
   
  Успех на участниците пожелаха вр.и.д. кмет на Хасково Велин Балкански и председателят на журито проф. Стефан Камиларов, преподавател по цигулка в Университета по музика и сценични изкуства във Виена.
  В журиращия състав са още проф. Галина Буйновски - преподавател в музикален лицей „Чиприян Порумбеску” от Кишинев и заслужил артист на Република Молдова, Мила Георгиева - концертмайстор на Симфоничния оркестър на радио Щутгарт, Мичо Димитров - концертмайстор на Оркестъра на Държавна опера –Пловдив, Румен Джуров - държавен експерт в Дирекция „Сценични изкуства и художествено образование “ към Министерство на културата.
   
  В Конкурса за млади музиканти се включват тази година  рекорден брой -35 цигулари.
  Участниците са разпределени в четири възрастови групи. Те са представители на  от 6 държави: Молдова, Русия, Холандия, Словакия, Сърбия и България. 
   
  Конкурсът се провежда на 18-ти и 19-ти октомври в рамките на  44-тото издание на Музикални дни "Проф. Недялка Симеонова". 
   
  Общият награден фонд, който Община Хасково дава на участниците е 6 900 лв., разпределен между четирите възрастови групи.
   
  На 20 октомври от 16 ч. ще се състои  Церемония по награждаване  и галаконцерт на лауреатите.
   Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 20.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще подготвяте почвата за бъдещите си делови начинания. Способността ви обмислено и разумно да пристъпвате към всяко начинание ще ви бъде от полза. Акцентирайте върху възможностите си за развитие. Някои от вас ще попаднат в нова(стара) обстановка, която ще ги посрещне приветливо и радушно.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще погледнете от друг ъгъл на съществуващ проблем и ще ви се отдаде бързо да намерите решението му. Възползвайте се от общуването с хора, чиито възможности са безспорни в професионалната или друга интересуваща ви сфера. Бъдете внимателни и отзивчиви, за да срещнете съпричастност в делата си.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  На всеки, който ви пречи в работата му покажете, че предпочитате сами да я свършите, отколкото да слушате празни приказки. Това е начин да постигнете целите си днес. На път сте да спечелите битката, не се отказвайте. Ще получите покана за нечие тържество и то ще ви улесни в общуването.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Владейте емоциите си и не се поддавайте на чужди внушения. Вие най-добре знаете какво трябва да направите, за да доближите успеха до себе си. Заради финансови нужди някои от вас ще потърсят допълнителна работа, подпомагайки бюджета на семейството си. Толерантността и търпението ви в общуването ще убеди опонентите в правотата ви.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Постепенно финансовите ви проблеми ще се разрешат по неочакван дори от вас начин. Това ще ви даде възможност да помислите за разширяване на дейността си. Не изпреварвайте събитията и помнете, че за всяко нещо си има време.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  За мнозина от вас денят ще е приятен и няма да липсват изненади. Ще получите добра оценка за работата си, което ще се отрази положително на професионалното ви развитие. Вярвайте в себе си и дайте изява на скритите си таланти. Някой проявява не скрит интерес към вас и търси взаимност, споделете я.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С яркото си присъствие на професионалната сцена ще привлечете вниманието на повече хора, от което делата ви няма да пострадат. Напротив, ще получите повече възможности за изяви. Въпреки умората и отегчението ще имате финансови компенсации, които ще върнат усмивката и благоразположението ви.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще останете поласкани от нечие внимание. Търпението и старанието ви да се справите с всяка ситуация, в която попадате ще ви помогне да не оставяте нерешен проблем. Възможно е да възникнат недоразумения, но скоро ще се изяснят причините и ще отпаднат притесненията ви.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Настроението ви днес е чудесно и доста успешно забавлявате хората около себе си. Важен ангажимент може да промени плановете ви за деня, но не допускайте това да развали настроението ви. В състояние сте да се справите с всичко, което сте намислили стига да не разпилявате енергията си за маловажни неща. Приятел ще успее да ви заинтригува.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предстои ни спокоен ден, по време на който ще можете нормално да вършите работата си, без да ви притеснява каквото и да било. Способни сте да поемате голяма отговорност, което ще бъде прието с въздишка от колегите ви. Усилията ви ще бъдат оценени по достойнство, а това допълнително ви стимулира да покажете най-доброто от себе си.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите добра оценка и награда за упоритостта, с която работите по отстраняването на професионален проблем. Умората ще съпътства придобивките, но няма да съжалявате. В романтично настроение ще потърсите компанията на човек, с когото ви е приятно и ще се насладите на компанията си.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес ще сте творчески настроени, независимо от това с което се занимавате. Имате доста печеливши идеи, които е необходимо да осмислите обстойно. Контактите ви са ползотворни и ви обещават очаквани възможности. Замете се за работа, предстои ви да свършите много неща. Нямате никакво време за отлагане.
  20 ное 2019
  Последни новини