Младите ротарианци от Кърджали събраха 950 лева за лечението на Петър Радев на Хелоуин Парти

    Снощи Интеракт Клуб Кърджали със съдействието на Ротари Клуб Кърджали организира благотворително Хелоуин Парти в Арт.  Събраните средства ще бъдат дарени на Петър Радев от Пловдив.  Събрани бяха около 950 лв.

      Собствениците на Арт също много ни помогнаха, не ни взеха наем и дариха парички за каузата ни. Имаше около 200 деца,сподели за Кърджали бг вести ротарианката Айтен Сабри.Собствениците на Арт бяха много добри домакини и наистина много се радвам, че са останали хора с добри сърца,добави Айтен Сабри.

      Оферта на стойност почти 1 000 000 лева е получил 25-годишният Петър Радев от клиника в Германия за лечение и животоспасяваща трансплантация на костен мозък.

    Петьо е от Пловдив, студент по медицина и от няколко месеца се бори с коварното заболяване левкемия. Приятели и колеги на младежа организираха няколко акции за вземане на кръв за HLA типизация - установяване на подходящи донори не само за него, но и за хилядите със същия проблем в България. Благодарение на всички, които подкрепиха кампаниите, вече има съвместим донор за Петър за костно-мозъчна трансплантация в Германия.

    "Петър е кауза, зад която стоят много хора със същата тежка диагноза, търсещи своя донор. Благодарение на инициативата в последните 2 месеца световната банка за донори значително се е увеличила! Донорството дава шанс и за много други хора!", убедени са от Асоциацията на студентите медици в Пловдив, които също се включиха в инициативата за донорство на кръв с цел HLA-типизиране.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини