Евродепутатът Асим Адемов организира конкурс на тема : „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“

Евродепутатът Асим Адемов и РУО – Кърджали, организират конкурс за мултимедийна презентация по повод 1 ноември – Ден на народните будители. Темата на конкурса е: „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“. В него могат да участват ученици от 8 до 12 клас от Кърджалийска област .

Презентациите трябва да включват информация за живота и делото на народни будители от родния край на участниците; запознаване с тяхното дело за съхраняване на българския дух и идентичност, мястото им в европейското културно наследство; паметници и символи в региона, които са израз на почит и признателност към тяхното дело. Срокът за изпращане на презентациите е до 01.12.2019 г. /включително/. Жури ще ги оценява от 02.12.2019г. до 15.12.2019 г.

Награждаването ще се извърши на тържествена церемония в периода от  10 до 30 януари 2020 г. в гр. Кърджали. Ще бъдат връчени три награди - голямата награда е посещение в Европейския парламент в Брюксел и две поощрителни награди.

Целта на конкурса е да насочи вниманието на учениците към историческата памет на личности от родния ни край, които са отдали своя живот за съхраняването на българския дух и сила. Да се изложат важни факти и събития, които са значими за съхраняване на българската идентичност и приобщаване към европейските ценности. Младите хора да осъзнаят ролята на културното наследство за формиране на националната идентичност.

Конкурсът е съвместен проект на Информационните офиси в България на евродепутата ЕНП Асим Адемов – Бургас, Благоевград, Кърджали, Разград, Търговище, Смолян, Сливен.

Подробности за конкурса представяме в Регламента за провеждането му:

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини