Рене Зелуегър получава "Пустинна палма" за ролята си в "Джуди" (видео)

Рене Зелуегър, която направи заявка за „Оскар“ със своето изпълнение в биографичния филм „Джуди“ за Джуди Гарланд през 2019 г., ще получи наградата "Пустинна палма" на Международния филмов фестивал „Палм Спрингс 2020“.

След премиерата на "Джуди" на Международния филмов фестивал в Торонто през септември Зелуегър получи двеминутни овации. „Това е едно от най-добрите изпълнения на годината“, пише Питър Травърс в ревюто си в „Ролинг Стоун“.

С обявяването на "Пустинна палма" Рене Зелуегър стана първата от наградените на годишната Гала на Филмовите награди на фестивала.

Досега наградата "Пустинна палма" са пучавали актриси като Оливия Колман, Хали Бери, Кейт Бланшет, Сандра Бълок, Марион Котияард, Джулиан Мур, Натали Портман, Саорис Ронан и Чарлийз Терон.

Галата, който се провежда в Конгресния център на Палм Спрингс на 2 януари 2020 г., стартира 12-дневния фестивал в долината Коачела. Фестивалът е един от най-големите в САЩ, като ежегодно привлича 135 000 посетители със своята програма от нови и прочути международни игрални и документални филми.

Зелуегър започва кариерата си в киното в средата на 90-те, но става известна с ролята си в „Джери Магуайър" през 1996 г., където играе с Том Круз.

През 2001 г. се появява в главната роля на Бриджит Джоунс в „Дневникът на Бриджит Джоунс“ с Хю Грант и Колин Фърт и е номинирана за „Оскар“ за най-добра актриса. Тя е номинирана отново година по-късно за представянето си в „Чикаго“.

Зелуегър спечели "Оскар" за най-добра поддържаща актриса за изпълнението си в "Студена планина" през 2003 година.

В края на 2000-те кариерата ѝ позатихва и след „Дело 39“ (2010) тя прави шестгодишна пауза.

"Изморявах се и не отделях времето, което ми трябваше, за да се възстановя между проектите", каза по-късно Зелуегер в интервю за британския Vogue. "Ставаше ми лошо от звука на собствения ми глас."

Зелуегър се връща към актьорството през 2016 г. с „Цялата истина“ с участието на Киану Рийвс и Джим Белуши. Същата година играе отново Бриджит Джоунс в третата част от франчайза „Бебето на Бриджит Джоунс“.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини