Безплатни профилактични прегледи за рак на простатата в Хасково

МБАЛ -Хасково се включва в кампанията „Movember – да вдигнем шум” с безплатни профилактични прегледи за рак на простатата.

Инициативата е по повод месеца на мъжкото здраве - МОЕМВРИ и цели да привлече вниманието върху проблемите на най - тежкото и най - типично за мъжете заболяване - рака на простатата.

Записването за консултациите в Хасково започва от 13 ноември.

Ехографското изследване ще се извършва след предварително записан час в „МБАЛ- Хасково” АД на тел: 038/ 606 774 от 13 до 15 ноември в часовете от 10 до 12 ч. Изследването е насочено за мъже над 50-годишна възраст.

Прегледите ще се извършват в Урологично отделение при „ МБАЛ - Хасково” АД в дните от 18 до 22 ноември от 10 ч. до 12 ч.

Ракът на простатата е едно от най - разпространените ракови заболявания при мъжете. Най - често срещаните форми на ракът на простата са аденокарциномите (т.е. раково заболяване, започващо в клетките, които произвеждат и изпускат слуз и други течности). Обикновено в начална фаза няма никакви симптоми, а в напреднал стадий може да причини по - често уриниране при мъжете или да намали силата на струята, но тези симптоми могат да бъдат причинени също така и от доброкачествени заболявания на простатата.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Cl
    Claudia Klein
    0 -5
    00:53, 13 ное 2019
    Здравейте, Празничният сезон отново е тук. Нуждает... Виж коментара
  • 2
    Ne
    nelicha - нелича
    3 0
    19:25, 13 ное 2019
    До редакцията . Защо позволявате да излизат коментари , които не са по темата или представляват реклама , като въпросната лихварска институция .
    Сезирайте прокуратурата за случая .
Последни новини