Станишев: С този председател БСП няма шанс

След вчерашният пленум БСП под лозунга за промяна, извършва подмяна на съдържанието и на политиките. Смятам, че с този председател БСП няма шанс да спечели парламентарни избори. Аз съм печелил и губил избори. Дебатът е за бъдещето, коментира Сергей Станишев пред БТВ.

Той не обясни кого предпочита за лидер, добави, че "това е процес, който трябва да узрее. На масата трябва да се сложат идеи. Мая Манолова показа много голям резултат".

"Трябва разговор с широки кръгове, а не да се имитира ГЕРБ. БСП губи своята естествена интелигентност и започва да се държи силово като ГЕРБ. Как БСП се готви за парламентарните избори? - това е основният въпрос. През последните 3 години има ерозия на доверието към ГЕРБ, въпреки това БСП не е припознавана като алтернатива", коментира той.

По думите му, "ние можем да си дадем всякаква оценка на пленума, по-важното е дали тя е адекватна на оценката на обществото. Механично задминаване на ГЕРБ няма да сработи".

Той коментира думите на Нинова, че се стреми БСП да е консервативна левица, "няма такова нещо. Левите са за промяна. Левицата е интернационална. Големите проблеми не могат да се решат в рамките на една държава".

Според него, "това, което се случи е опит да се предизвика истинска дискусия, а не да се замитат проблемите под килима. Наясно съм какво представляват механизмите за печелене на избори. Реално като брой кметове е същият както през 2015 година. Да, има успех, но общият броя съветници е увеличен с няколко". 

Бившият председател на БСП обясни, че има опит да се предизвика истинска дискусия, но тя е по-скоро кучетата си лаят - керванът си върви. Протестна декларация е реакция на неадекватно изказване на ръководството след изборите, че сме си върнали загубените общини. Виждаме, че няма желание за диалог в БСП, извършва се подмяна и на съдържанието и на политиките в партията.

Въпросът е накъде върви БСП, коментира Сергей Станишев.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини