Църквата „Св. Николай Чудотворец“ в Устово кани на храмов празник

Църквата „Св. Николай Чудотворец“ с водосвет и празнична литургия на Никулден и кани всички смолянчани на празника, съобщават от от Архиерейско наместничество в Смолян.

Никулден  по традиция събира стотици вярващи в храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в Смолян, кв. Устово, не само поради чудотворната икона на покровителя на храма. Като застъпник  на семейството и децата, моряците, рибарите, фармацевтите, светецът е на голяма почит от народа. Той е известен  като противник на езичеството и арианството. За него в тропара се пее, че е образец на кротост, въздържание и вяра, със смирението си е придобил величие, а с нищетата – богатство.

На 6 декември /петък/ храмовият празник  на църквата „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“  Устово ще започне със света божествена Литургия от 9, 30 часа. Тя ще бъде отслужена от секретаря на Архиерейското наместничество в Смолян иконом Запрян Шиков заедно се председателя на храма отец Васил Маджаров и свещеници от града. Ще бъде отслужен и  празничен водосвет,   ще има благословена трапеза.

В навечерието на празника в четвъртък от 17, 30 часа иконом Запрян Шиков ще отслужи празничната Вечерня  с  Петохлебие и Акатист на св. Николай чудотворец,  

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини