Жълт код и сняг във вторник, идва рязко застудяване

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен, по високите части временно силен вятър от север-северозапад. По високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъ.де около 2°, на 2000 метра - около минус 1°.

За Смолянска област, както и за по-голямата част от страната е въведен жълт код заради очаквани валежи от сняг. За Солян валежите ще апочнат ривечер и през нощта срещу сряда, ще се образува снежна покривка - между 5 и 10 см.

Във вторник ще бъде сравнително студено- с минимална температура около минус 2 и максимална около 6 градуса. До обяд ще има разкъсана облачност, слънцето ще се покаже за кратко, но около обяд ще се заоблачи, ще започнат превалявания от слаб дъжд, които по-късно ще преминат в сняг. На 4 декември рязко ще застудее и минималната температура ще падне до минус 12, а максималната ще остане под нулата, сочи прогнозата. Според синоптиците най-ниските температури ще продължат да падат, на 4 и 5 декември ще е най-студено, но след сряда през деня живакът ще се покачва и към края на седмицата дневните температури ще достигат до 8-9 градуса. 

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини