Деца засаждат дръвчета по повод Световния ден на планините

По повод Световния ден на планините, утре 11 декември, децата от ДГ 1 "Звънче" ще засадят семенца на дръвчета, за които ще се грижат и отглеждат докато станат фиданки. Семенцата, които ще покълнат ще бъдат посадени в двора на детското заведение или някъде другаде, с което децата ще участват в цялостния процес по отглеждането на едно дърво. 

Всички деца в община Димитровград в предучилищните групи в детските градини и училищата получиха образователни детски комплекти за засаждане на дръвчета, предоставени безвъзмездно от Фондация "77". 45 образователни комплекта със семенца, кофички и торф бяха раздадени в общината в подкрепа на каузата да засаждаме повече дървета в България. Възможността всяко дете да отгледа собствено дърво, с което да допринесе за по-зелено бъдеще е част от инициативата  "Гората.бг - 100 000 садим гора". 

В екологичната инициатива съвместно с децата ще се включат секретарят на Община Димитровград г-жа Венета Стоименова и г-жа Диана Дончева, директор на Дирекция "Европейски и национални програми и проекти, хуманитарни дейности".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Дг
    Дград
    2 0
    09:54, 11 дек 2019
    Да се криминализира употребата на печки с дърва и въглища в Димитровград!
  • 2
    Ди
    Дим
    2 0
    09:59, 11 дек 2019
    Горенето на битови отпадъци също!
Последни новини