Рок конкурс за младежки групи търси бъдещи звезди

Професионално жури ще даде гласа си за три от групите, които ще се включат в конкурса за рок звезди „Сцената е наша“. Диригентът на Камерния оркестър на Хасково Цанислав Петков, вокалистът Дилян Арнаудов и барабанистът Диян Георгиев ще оценяват изпълнителите.

Мнението на журито обаче със своя глас ще подкрепи и публиката. Освен това значение ще има и вотът на всяка от групите за останалите участници.

Сцената приема новата рок вълна на 11-ти декември от 18.30 часа в Младежкия център. Според регламента на надпреварата всяка от групите ще изсвири по две песни. Трето изпълнение се допуска, само ако е авторско парче.

Три от групите, излъчени с гласовете на публиката, журито и съперниците си, ще получат възможност за професионален звукозапис на песен по избор.

В конкурса ще се включат младежки рок групи до 29 години. Най-младата възрастово банда, която вече е дала заявка за участие, е съставена от изпълнители, които са между 9 и 12-години.

Входът е свободен.

Конкурсът е част от инициативата „Рок зона 29“, създадена в подкрепа за развитието на млади групи. Наградите за конкурса и инструментите за репетиционното студио са осигурени с финансовата подкрепа на Община Хасково за подпомагане на младежки дейности.

Идеята се реализира от от екипа на АРСР. Членовете на неправителствената организация и менторите, които се ангажираха с подкрепа към усъвършенстване на изпълненията и сценичното поведение на групите, като музикантът Филип Филипов, композиторът и аранжор Петър Вълканов, актьорите Стелиян Николов и Петър Влайков, също участваха на доброволни начала, без да получават възнаграждения.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини