Спец полицейска проверка в областта вкара няколко души в ареста за наркотици

Само в рамките на три дни, в следствие на специализирана полицейска операция, са установени 10 нарушения, като шест от тях са били свързани с наркотици. Акцията е била извършена след заповед на директора на ОДМВР-Смолян в дните от 12 до 15 декември на територията на всички районни управления в областта. В резултат на полицейската операция са установени два случая на управление на автомобил под въздействието на наркотични вещества. Задържани са 27-годишен мъж от Асеновград да шофира след употреба на марихуана, както и 29-годишен от Девин, задържан в Пампорово зад волана на пловдивско БМВ надрусан с амфетамин.

Четири от случаите са за държане на високорискови наркотични вещества, като при един от задържаните са открити и незаконни боеприпаси.

20-годишен смолянчанин е задържан за срок от 24 часа около 02.30ч., след като при обиск в двора на 1-во СУ "Св. св. Кирил и Методий", у Т.А. е открита цигара марихуана с тегло под 1 грам.

Останалите случаи са за притежание на метадон. С 2 шишета с вместимост 50 мл., в неделя до ресторант „Бохеми“ в Смолян е задържан 37-годишният К.П. Проверката показала, че в тях има около 4 мл. метадон.

Две бързи производства са образувани също в неделя срещу 41-годишния М.Б. от Смолян, спипан на ул. "Изгрев" с шише с 30 мл. безцветна течност -метадон. По-късно в жилището му на същата улица са открити незаконни боеприпаси и взривни вещества, за което е образувано второто бързо производство. В дървен сандък в кухнята са намерени 25 боеприпаси за огнестрелни оръжия от различен вид и калибър, 4 броя детонатори /запалки/ за ръчни гранати, 1 ЗИП за почистване на оръжие и 1 цилиндрично тяло с метална обвивка с пресована хартия във вътрешността, с размери дължина 4,3 см и диаметър 2,3 см. М.Б. е задържан за срок от 24 часа.

С две бързи производства на 15 декември се сдоби и 33-годишният В.М. по обяд смолянчанинът е спипан да шофира "Фолксваген Голф"след употреба на метадон. Второто разследване срещу него е за притежание на няколко шишета метадон, открити в черна кожена чанта. Общото количество е било около 160 мл., а В.М. е задържан за срок от 24 часа.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини